To je to što me zanima!

Roditelji u strahu od sina (7): "Može postati serijski ubojica"

SAD: Roditelji Kim i Ryan boje se da će ih njihov sin Rylan ubiti. Kažu da ne mogu kontrolirati dječakovo agresivno ponašanje i strahuju da bi mogao postati ubojica
Vidi originalni članak

Roditelji Kim i Ryan iz SAD-a boje se da će ih njihov sin Rylan (7) ubiti. Ne mogu kontrolirati dječakovo agresivno ponašanje i strahuju da bi dječak mogao postati serijski ubojica. 

Kim i Ryan koji danas žive odvojeno su Rylana posvojili kada je bio beba. Njegova je biološka majka bila ovisnik o drogi. 

Počelo je kad je imao 18 mjeseci...

- Problemi s Rylanom su počeli kad je imao 18 mjeseci. Počeo je zadržavati dah sve dok se ne bi onesvijestio. Danas ima sedam godina i neprestano govori o tome kako je fasciniran noževima. Ima zamišljenog prijatelja, robota kojeg zove Bleeder - ispričala je Kim u emisiji Dr. Phil. Rekla je i da njezin sin stalno prijeti da će si nauditi

'Izrezao si je prste samo da vidi kako krvare'

- Govori kako će podići noževe iznad glave i zabiti ih u naša prsa. Kad je imao šest godina, zaključao se u kupaonicu, uzeo žilet starijeg brata i izrezao si prste samo da vidi kako krvare. Kasnije je rekao da ga je na sve nagovorio Bleeder - kaže Kim. 

Dječak je prošao različite tretmane, bio je u bolnici, posjećivao liječnike. No dosad ništa nije pomoglo, piše Mirror.

'Kad potpuno izgubi kontrolu, moramo ga držati 45 minuta'

-  Ne živimo normalno posljednje tri godine. Kad potpuno izgubi kontrolu, moramo ga držati 45 minuta. Ne volimo to raditi svom djetetu, ali to je nužno zlo. Bio je u sedam različitih bolnica i nisu mu pomogli - kažu roditelji. Kažu i da im ponestaje opcija. 

S druge strane, sestra majke Kim, govori da je problem u roditeljima koji dječaka drže na lijekovima i vode ga po bolnicama svaki put kad se pojavi problem. S njom se donekle složio i dr. Phil koji tvrdi da ponašanje roditelja doprinosi ovoj situaciji.  

Idi na 24sata

Komentari 176

  • vanilijica 15.03.2015.

    T eško je kad imaš psihički bolesno dijete jer takve bolesti najčešće se nikad ne uspiju izlječiti.Lako je svima davati savjete i komentare ali kad se to dogodi ne daj Bože tebi nađeš se pred zidom.Usvakom slučaju dobrar psihijatar puno ljubavi i strpljenja i molitva mogu puno pomoći.

  • bbbdado 13.03.2015.

    To je još dijete , ako ne prije , ulaskom u pubertet , vjerujem da će se sve promijenit

  • 12.03.2015.

    Ovdje su prvi problem roditelji. Dijete ne može biti odgovorno za svoje ponašanje niti si može samo pomoći. Postoje psiholozi za djecu, postoje i psihijatri, no i neurolozi s ozbiljnim pretragama bi sigurno imali što reći i napraviti. Davati djetetu od rane dobi lijekove ne znajući pravu dijagnozu je vrlo neodgovorno. Odlazak na TV kod dr Phila možda je doista njihov očajnički korak no više vuče na američko pomodarstvo. Ima slučajeva i u okolini kad su roditelji uništili svoju djecu stavljajući ih pod sedative tako male. Nadajmo se da će im se ovaj korak na kraju pokazati ispravnim. Ne toliko zbog njih već prvenstveno djeteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare