To je to što me zanima!

Roditelji zlostavljači smiju posjećivati svoju kćer (2)

Roditelji iz Siska, koji su spolno zlostavljali sinove, dobili su i treće dijete. Curica (2) je u Dječjem domu, ali majka je smije posjetiti kad poželi
Vidi originalni članak

Slučaj zlostavljanja “iscurio” je u javnost 2004. nakon što je Centar za socijalnu skrb u Sisku počeo obrađivati obitelj dvojice dječaka od četiri i sedam godina zbog sumnji da ih roditelji emocionalno i psihički zlostavljaju. Roditelji, stric i kuma su, ustanovilo se, u više puta organizirali obiteljske orgije i silovali dječake. U međuvremenu su otac, koji je s bratom i kumom u zatvoru, i majka, koja je na uvjetnoj slobodi, dobili treće dijete.
Sad već dvogodišnja djevojčica od rođenja živi u Dječjem domu u Nazorovoj u Zagrebu. Meuđutim, roditelji još imaju roditeljsko pravo nad djevojčicom. Nad sinovima koje su okrutno zlostavljali izgubili su roditeljsko pravo, potvrdio nam je ravnatelj Centra za socijalnu skrb Sisak Ivan Kirinčić. Dječaci su kod udomitelja i čekaju posvojenje. Djevojčicu, formalno, mama može posjećivati ako to poželi. Ravnateljica Dječjeg doma Jasna Čurković-Kelava kaže da je sisački Centar dobro odradio posao, ali da joj sudstvo mora oduzeti roditeljsko pravo nakon čega bi djevojčica mogla u posvojenje.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • diki 17.10.2007.

    Kosorice, trebala si mnjenati zakon i takvim roditeljima odmah oduzeti dijete i predati ga novoh obitelji / posvojitelja/ kako dijete nebi imalo kasnije traume jer bi ove svoje nove roditelje prihvatila kao svoje. Ovim gamadima uže oko vrata i krcc..

  • user_721 17.10.2007.

    strašno...šta se čeka? da i ovo dijete obilježe za cijeli život?? dajte ljudi, probudite se i učinite nešto dok još nije prekasno! i kako je ta \'majka\' na slobodi?

  • Telullah 17.10.2007.

    Užas ..., kao volimo djecu, a vidi ti ovo, ja joj ne bih dala prići na 500 m, a ne da ju još posjećuje. A naše sudstvo - SRAMOTA !!!, šta čekate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare