To je to što me zanima!

Rohatinski: Ni naše plaće i mirovine nisu sveta krava

Prema mišljenju guvernera Željka Rohatinskog, smjer djelovanja Vlade je ispravan, ali intenzitet djelovanja očito zavisi od odnosa političkih snaga
Vidi originalni članak

Guverner Željko Rohatinski rekao je Jadranki Kosor da ništa, osim čiste socijale i investicija koje su u tijeku i koje mogu donijeti efekte u kratkom roku, ne bi trebalo biti izuzeto od štednje - pa ni plaće i mirovine. Rohatinski je kritizirao zagovornike promjene tečaja kune prema euru, koji su uglavnom koncentrirani u krugu oko predsjednika Mesića, piše Novi list.
- I dok to nije ništa neobično za političare, poražavajuće je kad se odnosi na sveučilišne profesore - rekao je Rohatinski. Politički smjer vlade Jadranke Kosor ocijenio je dobrim. Prema njegovu mišljenju, smjer djelovanja Vlade je ispravan, ali intenzitet djelovanja očito zavisi od odnosa političkih snaga, odnosa između koalicijskih partnera i odnosa između samih interesnih skupina unutar vladajuće stranke. Rohatinski misli da svi ti odnosi koče brže i radikalnije promjene.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nicijisin49 16.11.2009.

    Jedini instrument za borbu s krizom ovoj su vladi restrikcije. Rjesenje problema je u pokretanju proizvodnje , jer smo vlatitu gotovo ugasili i trosimo nezaradajeno kupujuci ono sto je proizvedeno izvan zemlje. To nije uopce stvar dubokog ekonomskog promisljanja nego zdrave pameti i toga su svjesni i politicari koji vode zemlju ,no strategija razvoja domace proizvodnje i izvoza pogodila bi interese i profite uvoznijh lobija koji zapravo vode glavnu rijec u zemlji i koji su nas doveli u situaciju u kojoj jesmo.

  • dssddssdsfggdsw 16.11.2009.

    Tako je, drug Pipo, definitivno treba smanjit drzavni aparat koji je nasa najveca crna rupa u sistemu. Sve sto ulazi tamo se ne vraca i bogzna gdje ide.

  • drug Tito_1 16.11.2009.

    Smanjit državni aparat i evo uštede

Komentiraj...
Vidi sve komentare