To je to što me zanima!

Rohatinski: Ponosan sam na sve što smo napravili u HNB-u

Zamjenik guvernera Boris Vujčić i član Savjeta HNB-a Silvije Orsag zahvalili su Željku Rohatinskom na dosadašnjem radu i načinu vođenja monetarne politike
Vidi originalni članak

Iz HNB-a su izvijestili kako je Savjet Hrvatske narodne banke u srijedu imao posljednju sjednicu, kojom je presjedao Željko Rohatinski. Rohatinski, koji je na čelu HNB-a već 12 godina, tom je prigodom podsjetio na ključna obilježja tog razdoblja. Zamjenik guvernera Boris Vujčić i član Savjeta HNB-a Silvije Orsag zahvalili su Željku Rohatinskom na dosadašnjem radu, rezultatima i načinu vođenja monetarne politike. HNB je na svojim internetskim stranicama objavio i oproštajno izlaganje Željka Rohatinskog, u kojem je istaknuo kako je ponosan na sve što su u HNB-u napravili.

- Nešto što će nas pratiti i dalje, kao što nas je pratilo do sada, to je jedna opća ocjena da smo vodili neoliberalnu politiku, što god ta riječ značila, a to je apsurd, da ne kažem notorna glupost. Mi djelujemo u uvjetima liberaliziranog sustava koji smo prihvatili liberalizirati onda kad smo prihvatili opredjeljenje da uđemo u Europsku uniju. Kad smo otvorili granice za ulazak stranog kapitala onda je Republika Hrvatska liberalizirala svoj financijski sustav. On je morao biti kompatibilan sustavima prema kojima težimo. U tako liberaliziranom sustavu naša politika nije bila liberalna, naša politika je bila krajnje intervencionistička - istaknuo je Rohatinski. Dodao je i kako je način na koji su radili bio cijelo vrijeme na udaru kritika, a kaže kako su imali snage se ne obazirati na kritike koje nisu bile dobronamjerne. 

>>> Cijeli guvernerov govor možete pročitati OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 18

  • okrugli pečat 05.07.2012.

    Ponosan si što su nas "tvoji" doslovce uništili bsš zs tvog mandata ...

  • nestašni 05.07.2012.

    dao je sebi previše važnosti i uspio u to uvjeriti većinu naroda. . .čovjeće svak je zamjenjiv . . . i tito je mislio da je vjećan . . . ja iskreno neznam ne ćemu da ti narod posebno bude zahvalan. . a zaboravih . kolika mu bjaše plaća a otpremnina ? kad si tako velik obznani sam pa da vidimo hoće li te narod gledat na isti naćin. . ćao i puno ti sriće ., . .

  • mario72 05.07.2012.

    Još su sretnije banke koje kao nigdje u svijetu mogu pljačkati ljude a da nikom ne odgovaraju, e to je najveća zasluga Rohatinskog a koliko je love za to strpao na tajne račune u svijetu to niko nikad neće znati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare