To je to što me zanima!

Romi su se vratili u Škabrnju: Bojimo se, ali nemamo izbora

Mještani su Rome u Škabrnji vrijeđali i tjerali. Zbog toga je u svibnju nekoliko romskih obitelji napustilo to područje. Sada su se vratili. Kažu da nemaju izbora
Vidi originalni članak

Više romskih obitelji koje su se početkom svibnja odselile, sada su se vratile u Škabrnju. Kažu kako su se morali vratiti jer novaca nemaju, a ovu zemlju su kupili. Kažu i kako im nije svejedno i da se boje no i da nemaju izbora. 

Romske su obitelji iz Škabrnje otišle, podsjetimo, nakon prosvjeda mještana. Mještani su Rome vrijeđali te su čak oko njih podigli žičanu ogradu. 

Policija je zbog toga podnijela nekoliko kaznenih prijava, a državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv Luke Škare, načelnika Škabrnje, kojom ga terete za rasnu i drugu diskriminaciju. 

Romi se nadaju da sada više neće biti sukoba no policija je već prijavila jednog mještana zbog remećenja javnog reda i mira jer je Romima na teren postavio kamenje i rekao da im neće dozvoliti put preko svog terena, piše u utorak Slobodna Dalmacija.

Idi na 24sata

Komentari 785

  • Shadow_3 07.09.2012.

    bingalica jel tebi prirodno poremecen um ili ti pusis travu da si toliko zatupljen?

  • Denis Blues 06.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • HRVAT ALI PRAVI 06.09.2012.

    Bravo bingalica eto kako nas zamisljaju nasi (sunarodnjaci)

Komentiraj...
Vidi sve komentare