To je to što me zanima!

Rončević osumnjičen za nepoštivanje Haaškog suda

Vladimir Rončević, bivši urednik informativnog programa HTV-a i glavni urednik Slobodne Dalmacije Mladen Pleše objavili su tajne podatke
Vidi originalni članak

Vladimir Rončević, bivši urednik informativnog programa HTV-a i glavni urednik Slobodne Dalmacije Mladen Pleše razgovarat će u uredu ICTY-ja u Zagrebu s haaškim istražiteljima. Obojica su osumnjičeni za nepoštivanje Haaškog suda zbog objavljivanja dodatka optužnice protiv Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, u vrijeme kad je isti dodatak imao oznaku povjerljivosti. HTV je prvi objavio imena sedam visokih vojnih i političkih dužnosnika, bivših i sadašnjih, koji su u dodatku navedeni kao sudionici udruženog zločinačkog pothvata, a Slobodna Dalmacija je prva objavila sadržaj tajnog dodatka optužnice, ne navodeći imena dužnosnika.

PLEŠE ODGOVORIO NA PITANJA
Nakon razgovora s haaškim istražiteljima, koji je trajao sat vremena, glavni urednik slobodne Dalmacije mladen Pleše je izjavio kako je odgovorio na sva pitanja, a sad je na Haaškom sudu da odluči što će biti dalje. Na pitanje da li je znao da je taj dodatak tajan, umiješao se njegov odvjetnik Čedo Prodanović, rekavši da se Pleše obvezao ne govoriti o sadržaju razgovora, a da to pitanje već ulazi u područje zabrane. Prodanović je rekao da je Pleše osumnjičen za povredu pravila 77 o postupku i dokazima Tribunala, a to znači da je pokazao "nepoštivanje Suda objavom tajnog dokumenta".
Vladimir Rončević, također osumnjičen za nepoštivanje suda, trebao bi razgovoru pristupiti u 13 sati.

RONČEVIĆU RAZGOVOR BIO UGODAN
Vladimir Rončević izjavio je kako mu je razgovor s haaškim istražiteljima bio dug, ali ugodan. Nije želio dalje komentirati razgovor. - Gospodin je danas dao svoj iskaz, a ono čemu se nadamo je da će Haški sud odustati od podizanja bilo kakve optužnice protiv gospodina Rončevića, rekao je Rončevićev odvjetnik, Emil Havkić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare