To je to što me zanima!

Rotarijanci iz Velike Gorice skupljaju pomoć za siromašne

Akcijom se prikupljaju dugotrajni prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine te proizvodi za djecu koji će uoči božićnih blagdana biti donirani socijalno najugroženijim obiteljima s područja Velike Gorice
Vidi originalni članak

Rotary klub Velika Gorica i istoimeni Rotaract klub već peti puta organiziraju tradicionalnu humanitarnu akciju Blagdanska košarica. Partneri akcije su velikogorički Caritas i Kaufland.

Akcijom se prikupljaju dugotrajni prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine te proizvodi za djecu koji će uoči božićnih blagdana biti donirani socijalno najugroženijim obiteljima s područja Velike Gorice. Donacije se mogu ostaviti u posebno označenoj košari koja se nalazi kod blagajni u Kauflandu u Velikoj Gorici. Akcija su pokrenuli mladi gorički rotaractovci (članovi podmlatka rotarijanskog pokreta) još 2013. godine uoči osnivanja njihovog kluba.

 - Zahvalio bih svima, a posebno građanima bez kojih Blagdanska košarica ne bi bila ovako uspješna. Pozivam Velikogoričane koji mogu pomoći da nam se još jednom pridruže i uljepšaju blagdane našim socijalno ugroženim sugrađanima – rekao je Stipan Teskera, predsjednik Rotary kluba Velika Gorica. 

U dosadašnje četiri akcije procjenjuje se da su gorički rotaractovci, rotarijanci i Velikogoričani prikupili oko 12.000 kilograma pomoći. Rotarijanski pokret u Hrvatskoj prihvatio je ovu velikogoričku inicijativu pa posljednje dvije godine više hrvatskih rotary klubova organizira slične humanitarne predblagdanske akcije.

Ovogodišnja akcija u Velikoj Gorici traje do četvrtka, 7. prosinca 2017. godine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • božanstvena_komedija 01.12.2017.

    Koliko tih rotarijananca pošteno plaća državi davanja, evo znam kod sebe rotarijance neke liječnike koji imaju privatne prakse, u izdavanju računa se ne snalaze najbolje.

  • arni2 01.12.2017.

    Masoni!

  • škver 01.12.2017.

    Di žive ti siromašni???

Komentiraj...
Vidi sve komentare