To je to što me zanima!

Rouhani: Iran neće tražiti ničiju dozvolu za gradnju projektila

Iran neće tražiti "ničije dopuštenje" za gradnju projektila, rekao je Hassan Rouhani u kako izgleda prkosnom reagiranju na nastojanja SAD-a da ograniči iransku vojsku
Vidi originalni članak

Iran neće tražiti "ničije dopuštenje" za gradnju projektila, rekao je u subotu predsjednik Hassan Rouhani u kako izgleda prkosnom reagiranju na nastojanja SAD-a da ograniči iransku vojsku.

Suočen s izborima u svibnju na kojima se nada osigurati novi četverogodišnji mandat Rouhani se mora braniti od protivnika koji kažu kako je bio suviše revnostan u umirivanju Zapada nakon postizanja dogovora o ograničavanju iranskog nuklearnog programa u zamjenu za ukidanje sankcija.

Američki je predsjednik Donald Trump kritizirao nuklearni dogovor i rekao tijekom svoje predizborne kampanje kako će zaustaviti iranski program projektila. Nakon što je u siječnju Iran pokusno ispalio novi balistički projektil Trump je u tweetu rekao kako se "igra vatrom".

Na predstavljanju lokalno proizvedene vojne opreme što je prenosila državna TV Rouhani je rekao: "Jačanje sposobnosti iranskih oružanih snaga...je samo za obranu zemlje i nećemo tražiti ničije dopuštenje za razvijanje oružanih snaga i gradnju projektila i zrakoplova".

On je rekao kako Iran nikad nije imao "agresivnih ciljeva, ali mir nije jednosmjerna cesta i ako mi odlučimo biti miroljubivi druga strana...možda neće. Prema tome postoji potreba za budnošću".

Zakon za uvođenje novih sankcija Iranu zbog lansiranja balističkih projektila te drugih nenuklearnih aktivnosti zastao je u američkom Senatu iz obzira prema predsjedničkim izborima.

Iran kaže kako njegovi pokusi s projektilima nisu pokriveni nuklearnim sporazumom.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 17.04.2017.

    E ovo je predsjednik,a ne naša plitkim gazom!

  • sttop 16.04.2017.

    bolje i usa nego balije iz arapskih zemalja da je po balijama danas bi eu bila balijska

  • Marko Josipović 16.04.2017.

    Puna podrška Amerima.Stop četničkoj i Ruskoj propagandi na Hrvatskim portalima.Vidim da mnogi pljuju po Amerima kao zločinačkoj državi a većina Hrvata koja radi i živi u inozemstvu su u SADu,Njemačkoj,Engleskoj,Švicarskoj dakle u zapadno Europskim zemljama i u SADu.Veoma mali broj Hrvata živi i radi u Rusiji,Iranu,Kubi i ostalim totalitarnim državama koje pojedinci hvale kao pozitivne države pa čak i Srbi više vole raditi u SADu nego u Rusiji zato jer je kvaliteta života kud i kamo u SADu i zapadnoEuropskim zemljama bolja nego u Rusiji a to pokazuje i broj Srba koji je kud i kamo veći u SADu nego u Rusiji iako su SADe kud i kamo dalje od Rusije a da nekažem broj Srba u zapadno Europskim državama u odnosu na broj Srba u Rusiji.Nisam jedanput bio u Srbiji i velikoj većini voze zapadno Europska vozila pa bi pitao gdje su ta tehnološki moćna Ruska vozila,dakle nema ih.Srbi ovdje napuhuju Rusku propagandu samo jer su im Rusi obećali veliku srbiju a svjesni su itekako bjede u Rusiji jer da nisu svjesni više bi Srba bilo u Rusiji nego u Njemačkoj.Svjesni su Srbi itekako da su Američka i zapadno Europska vozila kud i kamo tehnološki bolja od Ruskih jer da nisu vozili bi u većini Ruska vozila a ne Njemačka

Komentiraj...
Vidi sve komentare