To je to što me zanima!

RTL objavio rat VEM-u, tražili i potporu premijera Milanovića

Čelništvo RTL-a obratio se u utorak otvorenim pismom Vijeću za elektroničke medije. Na RTL-u smatraju kako se VEM prema njima ponaša diskriminatorski
Vidi originalni članak

Vijeće za elektroničke medije poslalo je u godinu dana tri opomene RTL-u. Nakon posljednje najavili su im sankcije, odnosno isključenje iz etera. VEM je reagirao jer RTL nije uskladio emitiranje programa s programskom osnovom iz 2005. godine, temeljem koje je i dobio koncesiju za emitiranje do 2014. godine. 

Čelništvo RTL-a obratio se u utorak otvorenim pismom Vijeću za elektroničke medije. U pismu, koje je potpisao predsjednik Uprave RTL televizije Johannes Zull, se 'objavljuje rat' VEM-u. Na RTL-u smatraju kako se VEM prema njima ponaša diskriminatorski te su naveli i nekoliko primjera. 

Tportal piše kako je Zull o svemu razgovarao i s premijerom Zoranom Milanovićem. Navodno je od njega dobio potporu. Predsjednik VEM-a Zdenko Veljak ističe kako na njih nije bilo političkog pritiska. 

Podsjetimo, prema VEM-u RTL umjesto 18 posto propisanog informativnog programa emitira 8 posto. Međutim iz RTL-a tvrde kako zbog emisija '5 do 5', 'RTL Danas', večernjim vijestima i 'RTL Exkluzivu' prikazuju 17,1 posto informativnog programa.

>>> Otvoreno pismo u cjelosti pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Kralj Zvonimir 08.02.2012.

    dosta je tiranije nacionalne televizije i skupih pretplata za drugorazredni program

  • lopy m 07.02.2012.

    odabrao Đelo Hađiselimović..

  • TomoCro25 07.02.2012.

    A kao da RTL jedini ima reklame u eteru...sve ove jace tv kuce u hr nemaju bas neki program,sve je to srednja zalost! Ali ovo za prijevod srpskih filmova je apsurdno jer HRT radi istu stvar bez prijevoda i njima nitko nista...

Komentiraj...
Vidi sve komentare