To je to što me zanima!

Rubalj sve slabiji: Rusi kupuju danas jer će sutra biti skuplje

Ruska valuta izgubila je na vrijednosti čak 50 posto, a cijene su se početkom tjedna mijenjale iz dana u dan. Rusi su navalili kupovati tehničke uređaje, ali i hranu
Vidi originalni članak

Teret jakog slabljenja ruske valute rubalj i pada cijena nafte koji gura Rusiju u krizu ponajviše osjete građani.

Primjerice, cijena boce vode od pet litara koju u Moskvi redovno kupuju od početka godine porasla je s 85 na čak 125 rubalja, odnosno 11 kuna. 

Ruska valuta izgubila je na vrijednosti čak 50 posto, a cijene su se početkom tjedna mijenjale iz dana u dan. Rusi su navalili kupovati tehničke uređaje, ali i hranu te luksuznu robu. Znaju da će sutra biti još skuplja. Svjetski informatički div Apple prekinuo je prodaju preko interneta. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak se obratio javnosti i rekao da će kriza potrajati dvije godine, ali da će se Rusija oporaviti i da će koristiti sve mehanizme da zaustave krizu. Rubalj se nakon toga malo oporavio i ojačao desetak posto u odnosu na dolar.

- Sve će biti stabilizirano već za pola godine - rekao je Putin.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Subic_1 19.12.2014.

    Sad mi nešto nije jasno godinama služamo od ovih rusofila i komunista da je Zapad propao da je slab itd da je Rusija super sila da je ostatak svijeta osim Zapada za Rusiju da Rusija može srušiti Zapad kad god poželi itd ,a kad ono Zapad uvede Rusiji simbolične sankcije ( za sad) i sruši cijenu nafte Rusija pred kolapsom. Kako sad to taj jadni Zapad sruši super silu Rusiju koju podržava ostatak svijeta u par mjeseci. Zaključak se sam namece rusofili i komunisti nemaju pojma o ekonomiji,gospodarstvu kao i stanju odnosa u svijetu. I zašto Kina ne pomogne Rusiji već se sa strane smije i ceka pad Rusije. Pa zbog toga jer je Zapad Kini trgovacki partner broj 1 bio i ostat će,a Rusija je njihov prirodni neprijatelj za kojeg jedva cekaju da padne na koljena

  • Behemot 19.12.2014.

    Jaka valuta uništava domaću proizvodnju i potiče uvoz. Slaba valuta potiče izvoz. Ovo je oblik ruskih mjera kojima zapadni proizvodi gube tržište. A umjesto njih će doći Kina, Indija i Brazil ..

  • Goran Vincek 18.12.2014.

    rusi kaj su trazili to su i dobili zivjela amerika eu i natooo

Komentiraj...
Vidi sve komentare