To je to što me zanima!

Rudar je preživio potres i tsunami, može li i ovo...?

Jedan od 33 zatočena čileanska rudara preživio je dvije prirodne katastrofe u zadnjih godinu dana. Ima dijabetes i otac je dva maloljetna sina
Vidi originalni članak

Čileanac Raul Bustos (40), koji je zarobljen s 32 rudara 700 metara ispod zemlje preživio je tsunami i potres u posljednjih godinu dana. U vrijeme razornog potresa u Čileu u veljači ove godine radio je kao ribar. Bio je na moru i jedva preživio tsunami koji je izazvao potres, piše NBC.
U veljači u potresu i tsunamiju poginulo je oko sedamsto ljudi. Nakon što mu je supruga dobila otkaz, a u Talcahuanu nije bilo posla, otišao je raditi u rudnik zlata San Jose prije dva mjeseca. Raul, koji boluje od dijabetesa, ima dva maloljetna sina. Njegova obitelj došla je kako bi dali podršku njemu i kolegama koji su zatočeni s njim. Čileanski ministar zdravstva, Jaime Manalich, izjavio je kako su petorica rudara počela pokazivati znakove depresije. Ne jedu redovito, a nisu htjeli ni stati pred kameru. Dok čekaju spašavanje, psiholozi će pokušati razgovarati s njima. Prokopavanje tunela promjera 66 cm počinje u subotu ili nedjelju. Iako su izgubili po deset kg, moraju još smršavjeti kako ako bi mogli proći kroz otvor. Pomažu im i mornarički stručnjaci jer prostor u kojem su zatočeni podsjeća na podmornicu. Pomoć im je ponudila i NASA. Neki strahuju od mogućih sukoba među rudarima, ali drugi tvrde kako su naviknuli raditi u klaustrofobičnom prostoru.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_30111 28.08.2010.

    Preživjet će, sigurna sam.

  • Flagellum_ Dei 28.08.2010.

    ajde nadam se da ce jednom snimiti film o vama i vasoj hrabrosti.....i da ce taj film biti sretnog kraja :))) drzite se momcine

  • user_46027 28.08.2010.

    Ovo ste mogli staviti kao \"Diskusija: Rudar je preživio potres i tsunami može li ovo?\" Ja sumLJam da će ovo prežijveti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare