To je to što me zanima!

Rudarima poslali rasvjetu, uskoro im šalju i cigarete

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zatočeni rudari trebali bi se početi privikavati na svjetlo, a među prvim željama bile su cigarete. O njihovoj pustolovini već se planira i film '33'
Vidi originalni članak

Rudari koji su u rudniku u Čileu zatočeni od 5. kolovoza u subotu su počeli dobivati električnu energiju kako bi mogli žaruljama osvijetliti svoje skrovište 690 metara ispod površine. Službenici su istaknuli kako su među prvim željama rudara bile cigarete, piše CNN. Čileanski ministar zdravstva, Jaime Manalich, istaknuo je kako će im svakodnevno poslati dvije kutije cigareta koje trebaju podijeliti međusobno. Uz cigarete im šalju i nikotinske flastere, a dopustili su im da puše tek nakon provjere ventilacije. Žarulje bi trebale rudarima pomoći da se priviknu na svjetlo prije nego izađu iz rudnika.

'U RUDNIKU SAM SE PONOVNO RODIO'
Victor Zamora, jedan od zatočenih rudara, istaknuo je kako se 'ponovno rodio' u rudniku. U pismu koje je poslao majci tvrdi kako se mnogo mole. Kaže da je mnogo toga 'tražio' od Boga, a do sada ga nije razočarao. Naglasio je kako ima 33 godine, njih je 33 zarobljeno u rudniku, a Isus je imao 33 godine. Smatra kako sigurno nije riječ o pukoj slučajnosti.

PRIPREMILI FILM '33' O ISKUSTVIMA RUDARA
Redatelj Rodrigo Ortuzar pratio je zbivanja oko zatočenih rudara u Čileu te ističe kako već radi plan filma. Film će opisivati agoniju koju su rudari proživljavali od zatrpavanja pa sve dok ih ne izvuku. Ortuzar je za AFP rekao kako će film nazvati '33', a treba čekati dok ne spase rudare kako bi znao završetak. Svoju priču će temeljiti na iskustvima rudara pod zemljom te kroz osobna iskustva nakon izlaska na površinu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ružno pače 12.09.2010.

    najvaznije je da ce se film snimati.

  • dingo_d 12.09.2010.

    Super, u skučenom prostoru s i onako malo zraka će im slat cigarete... Bravo!! *facepalm*

  • maxo27 12.09.2010.

    jos samo da bude 33 komentara i onda uistinu nije puka slucajnost...

Komentiraj...
Vidi sve komentare