To je to što me zanima!

'Rupe su 4 metra duboke, u njih će kliznuti naše kuće'

MAGISTRALNI CJEVOVOD: Uličice su ponovno raskopali zbog stambenog naselja Ris, čiji je investitor gradu Zagrebu darovao zemljište...
Vidi originalni članak

Stanari zagrebačkog naselja Stenjevec, Trebeža, Ivkančeve i Truhelkine ulice, već mjesec dana preskaču kanal dubok četiri metra, a neki ni ne mogu iz dvorišta. Njihove je ulice Grad obnavljao prije dvije godine, no zaboravili su postaviti magistralni vod kanalizacije. Nisu, naime, uračunali da će se tisuće ljudi doseliti u novosagrađeno naselje na mjestu nekadašnje tvornice Ris. Kapacitet cijevi za odvodnju otpadnih voda zbog novih stanovnika postao je premalen.
- Mijenjamo kolektor za odvodnju jer je stari bio promjera samo 40 centimetara i nije mogao primiti sve otpadne vode. Novi cjevovod je promjera 1,4 metra. Zbog toga i kopamo tako duboko - rekao je Ivan Lončarević, tehnički direktor Vodoopskrbe i odvodnje, te dodao da će polaganje cijevi i uređenje razrovane ulice završiti za mjesec dana.
- Do tada će nam kuće kliznuti u kanal - požalili su se stanari. Za postavljanje 1100 metara cjevovoda Grad će samo izmjenu cijevi platiti oko tri milijuna kuna. Prije pola godine gradonačelnik Bandić otvorio je dječji vrtić u naselju Ris. Zahvalio je investitoru Nivogradnji što je Gradu darovala zemljište za vrtić. Zahvaljujući tom vrtiću, Nivogradnja je prodala više stanova.



ISTE ULICE RASKOPALI I PRIJE DVIJE GODINE

Stanari ulica u Stenjevcu kažu da su prije dvije godine postavljali nove instalacije, vodovodne cijevi i slivnike. Ulice su presvukli asfaltom i obećali da je to kraj radova. Od odgovornih u Gradu nismo dobili nikoga za objašnjenje, iako smo ih zvali dva dana.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MpH 24.09.2009.

    Ista stvar se desila i kod nas u naselju... Prvo su proširili staru cestu i napravili nogostup, poslje toga su prekopali cestu zbog vodovoda, pa ponovno zbog plina, a sad će uskoro opet zbog kanalizacije i na kraju će opet morat cijelu ulicu nanovo asfaltirat od svih tih silnih prekopavanja! Očito je nekome u interesu da se radovi izode na taj način jer je cifra višestruko veća nego da se sve odjednom napravi.

  • plavuša13 23.09.2009.

    Tipicno po naski-zasto nesto raditi jednostavno kad se moze komplicirati!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare