To je to što me zanima!

Rusi bi u Kirgistan poslali pomoć, stanje se smiruje

Bivše sovjetske zemlje razgovarale su o slanju vojne opreme u Kirgistan. Nakon pet dana stanje je mirno. Najmanje 170 je poginulih u sukobima
Vidi originalni članak

Vojne snage pod ruskim vodstvom u ponedjeljak su predložile slanje vojne opreme u Kirgistan kako bi pomogle tamošnjoj vladi u smirivanju nasilja. Organizacija kolektive sigurnosti koju čine bivše sovjetske republike pozvala je na prekid nasilja i proglasila ga prijetnjom za regiju. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je kako je situacija u Kirgistanu nepodnošljiva, javlja Financial Times. Rusija želi biti oprezna oko slanja pomoći dok se ne utvrdi stav međunarodne zajednice oko vojne intervencije. Za rusku intervenciju postoji nekoliko prepreka. Vojni potez vjerojatno ne bi odobrila domaća javnost zbog rata u Gruziji zbog kojeg je Rusija doživjela međunarodnu političku katastrofu. Problem je i novac. Rusija se bori s proračunskim manjkom i teško bi se nosila s novim vojnim troškovima, kažu stručnjaci.
Protekla noć na jugu Kirgistana prošla je mirno. U sukobima je od 10. lipnja poginulo najmanje 170 ljudi, a ranjeno ih je oko 1700.

UHITILI SINA KURMANBEKA BAKIJEVA

Maksima Bakijeva (33), sina kirgistanskog predsjednika u egzilu Kurbanbeka Bakijeva, uhitili su u Velikoj Britaniji u zračnoj luci Farnborough. Zadržali su ga na zahtjev Interpola koji ga traži zbog prijevare, piše Times.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare