To je to što me zanima!

Rusi bombardirali Odesu tijekom posjeta Micotakisa: Nema vremena za sklonište...

Zelenski i Micotakis su obišli tu luku na jugu Ukrajine koja je ključna za izvoz žitarica preko Crnog mora
Vidi originalni članak

Ruska vojska bombardirala je u srijedu Odesu u trenutku posjete tom lučkom gradu na Crnom moru predsjednika Volodimira Zelenskija i njegovog gosta, grčkog premijera Kiriakosa Micotakisa.Ukrajinska Pravda objavila je da je pet ljudi poginulo u tom napadu u srijedu, navodeći glasnogovornika pomorskih snaga. "Na samom kraju posjete čuli smo sirene za uzbunu i eksplozije nedaleko od nas. Nismo imali vremena otići u sklonište", rekao je Micotakis nakon završetka bombardiranja, rekavši da je to bilo "dojmljivo iskustvo".

OČAJNIČKI POKUŠAJ Rusi napali ukrajinske položaje u 'golf-vozilima' bez oklopa?! 'Teško je logično to objasniti...'

Zelenski i Micotakis su obišli tu luku na jugu Ukrajine koja je ključna za izvoz žitarica preko Crnog mora, a Zelenski je upoznao šefa grčke vlade s naporima koji se poduzimaju kako bi se "obnovila i osnažila taj ukrajinska pomorska ruta".

Tom rutom je do kraja sporazuma o žitu s Rusijom u srpnju 2023. izvezeno 28 milijuna tona ukrajinskih žitarica. Rusija je izašla iz tog sporazuma  zbog otežanog izvoza svojih vlastitih poljoprivrednih proizvoda uslijed birokratskih prepreka zapada.

E SAD JE U PROBLEMU Nadzirao američke nuklearke pa je na dejting stranici 'Ukrajinki' slao podatke: 'Dragi, što je to?'

Ukrajina je u kolovozu te godine jednostrano otvorila drugu izvoznu rutu usprkos prijetnjama Rusije mjerama odmazde prema ukrajinskim brodovima koji uplovljavaju i isplovljavaju iz ukrajinskih luka.

"Znamo da taj rat pogađa cijeli svijet (...) on pogađa sve", rekao je Micotakis.

Zelenskij je osudio ruski napad i rekao da "Ruse ne brine gdje gađaju", dodavši da ima mrtvih i ranjenih.

Posjet grčkog premijera nije bio unaprijed najavljen zbog pitanja sigurnosti. Micotakis se kasnije očekuje u Bukureštu na sastanku Europske pučke stranke (EPP).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare