To je to što me zanima!

Rusi poslali lovce na američki vojni brod: "Bili su agresivni"

Posada broda ponašala se provokativno, kazao je anonimni izvor i dodao kako su poslali vojne avione na američki razarač Ross kako bi zaštitili integritet zemlje
Vidi originalni članak

Zbog američkog vojnog broda blizu svojih teritorijalnih voda u Crnom moru Rusija je na razarač Ross poslala vojne zrakoplove, javlja agencija RIA, a prenosi Guardian.

- Posada broda ponašala se provokativno i agresivno, što je zabrinulo operativce na izvidnim položajima kao i posade brodova crnomorske flote - kazao je neimenovani izvor i dodao kako su na njih poslali vojne lovce tipa Su-24 kako bi zaštitili 'integritet' svoje zemlje. 

Rusko ministarstvo obrane nije htjelo komentirati incident, a Amerikanci tvrde da su cijelo vrijeme plovili međunarodnim vodama.

U posljednje vrijeme, točnije od kad je Rusija od Ukrajine prisvojila Krim, sve je više incidenata s ruskim vojnim zrakoplovima koji lete opasno blizu zračnih prostora članica NATO-a.

Idi na 24sata

Komentari 137

  • KALIMERO 02.06.2015.

    25.5. je NATO pokrenuo vojnu vježbu "Arktički izazov 2015", 4000 vojnika i 90 aviona. Rusija odgovara također vježbom isti dan sa 12000 vojnika i 250 aviona.

  • Mrki Medo 01.06.2015.

    Ajde ruske ulizice, ne komentirate stalne provokacije pijanih i bradatih spodoba na granicama VB, Švedske, Finske, SAD-a. Obični licemjeri.

  • tomicalomica 01.06.2015.

    A sta da jedan od tih US brodova izvidjaca dozivi neku nezgodu ? Npr neki nevidljivi projektil iz dubine ...pa ce onda reci da je to Ruski torpedo

Komentiraj...
Vidi sve komentare