To je to što me zanima!

Rusi presreli francuske i američke avione na Crnom moru

"Tri lovca Su-27 poletjela su kako bi identificirala mete u zraku i spriječila povredu granice Ruske Federacije", ističe se u priopćenju ruskog ministarstva obrane
Vidi originalni članak

Rusija je u četvrtak priopćila da je naredila polijetanje borbenih zrakoplova kako bi presreli i prepratili američke i francuske vojne zrakoplove koji su letjeli blizu njezine granice na Crnom moru, u jeku napetosti između Moskve i zapadnih zemalja.

"Tri lovca Su-27 poletjela su kako bi identificirala mete u zraku i spriječila povredu granice Ruske Federacije", ističe se u priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Kako navodi taj izvor, ruski zrakoplovi su presreli i prepratili francuske lovce Mirage 2000 i Rafale, opskrbni zrakoplov KC-135 francuskog ratnog zrakoplovstva i dva američka izvidna zrakoplova, CL-600 "Artemis" i RC-135.

NAKON SASTANKA S BIDENOM Vladimir Putin tvrdi: Rusija ima pravo braniti svoju sigurnost

Pet letjelica je promijenilo smjer, a ruski borbeni zrakoplovi su se vratili u bazu, navodi ministarstvo.

Dan ranije Moskva je bila izvijestila da je presrela i prepratila tri francuske letjelice iznad Crnog mora.

Zadnjih tjedana zategnuli su se odnosi Rusije i zapadnih zemalja koje optužuju Moskvu da gomila snage na ukrajinskoj granici radi vojnog djelovanja.

SASTANAK PREDSJEDNIKA Putin će na sastanku s Bidenom o krizi u Ukrajini, predložit će uzajamna sigurnosna jamstva

Američki predsjednik Joe Biden je u razgovoru u utorak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom zaprijetio Rusiji "oštrim (gospodarskim) sankcijama" ako napadne Kijev.

Biden u četvrtak treba razgovarati o toj temi s ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim.

Moskva tvrdi da ne želi rat i naziva "provokacijom" vojne vježbe koje zemlje NATO-a provode u blizini njezine granice na Crnom moru.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • lukicluka11 10.12.2021.

    Pa sad cijeli pošteni svijet vidi tko provocira, tko izaziva svjetsku katastrofu tu je dovoljan samo jedan krivi potez ovih kriminalaca iz SAD-a i ode svijet u propast, danas svi imaju najgore atomsko oružje i time se zvecka, jer stari fosil iz Amerike Biden više ne može razmišljati svojom glavom i radi gluposti, sretan je što je Putin ipak mudar i pametan političar i vođa koji razmišlja i o posljedicama ovakvih izazivanja i provokacija, e da je na vlasti sad onaj Jelcin ti američki avioni bili bi od prve srušeni i točka.

  • 10.12.2021.

    Podrška Rusiji !

  • Mata777 10.12.2021.

    Nemaš šta kod njih ići kanite ih se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare