To je to što me zanima!

Rusi proglasili kraj mobilizacije, ali to im nije povećalo borbenu moć niti će promijeniti tijek rata

Institut za rat piše kako je raspoređivanje 41.000 loše obučenog osoblja možda učvrstiti ruske obrambene linije, ali ti rezervisti još nisu vidjeli rata i pitanje je kako će reagirati u borbi
Vidi originalni članak

Institut za proučavanje rata objavio je novu dnevnu analizu rata u Ukrajini. Ruski ministar obrane Sergej Šojgu kazao je kako je Rusija mobilizirala 300.00 ljudi, od koji je 82.000 odmah prebačeno u Ukrajinu, a 218.000 je ostalo u Rusiji u centrima za obuku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Završena mobilizacija ne bi trebala bitnije utjecati na rusku borbenu moć.

Putin je najavio kako će trupe biti raspoređene pola pola između borbenih i zadataka podrške.To bi značilo da će oko 150.000 vojnika biti raspoređeno na borbene položaje u Ukrajini.

Institut za rat piše kako je raspoređivanje 41.000 loše obučenog osoblja možda učvrstiti ruske obrambene linije, ali ti rezervisti još nisu vidjeli rata i pitanje je kako će reagirati u borbi.

IZ MINUTE U MINUTU Britanski mediji tvrde: Rusija hakirala mobitel Liz Truss; Kijev optužio Moskvu zbog žita...

Dodaju kako te jedinice nisu povećale rusku borbenu moć i kako dodatno raspoređivanje još oko 110.000 vojnika neće promijeniti tijek rata.

Putin možda pokušava ponovno uspostaviti Šojguov autoritet u ruskom informacijskom prostoru kako bi uravnotežio rastući utjecaj ruske proratne frakcije silovika. Putin je mogao sam objaviti kraj mobilizacije umjesto na sastanku sa Šojguom ili je mogao zadužiti Šojgua da sam zaključi manjkavu mobilizaciju. Njihov inscenirani javni sastanak u skladu je s nedavnim porastom Šojguovih medijskih istupa. 

BORBA ZA TERITORIJ Kijev: Ukrajinska vojska u velikoj mjeri kontrolira ključnu cestu na istoku zemlje

Šojguova prisutnost u medijskom prostoru ovisi o odobrenju Kremlja jer Putin može kontrolirati hoće li i kada Šojgu govoriti. Šojguovi protivnici među silovikima kontroliraju vlastite Telegram kanale i slobodno govore medijima, navodi Institut za proučavanje rata. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Saveznik 29.10.2022.

    Naravno da neće promijeniti. Volksturm 2, mobilizirani rezervisti koji se opijaju i svaki dan izađe video u kakvim uvjetima "treniraju"

  • 29.10.2022.

    S šta kaže ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena?

  • Balkanski Princ 1990 29.10.2022.

    Mora se odati priznanje Amerima..svaka cast...uspjeli zavaditi pravoslavnu bracu.Rusi i Ukrajinci su ista krv koju sada jedni drugima proljevaju,i Rusi i Ukrajinci su dozivjeli jedan veliki poraz

Komentiraj...
Vidi sve komentare