To je to što me zanima!

Rusi: Špijunirate i virusima! Obama: Trebamo protokole...

Amerikanci su priznali da je riječ o sivom području u kojem se nitko ne drži pravila jer ih nema. Predsjednik Barack Obama rekao je kako bi trebalo napraviti protokole
Vidi originalni članak

Moskovska tvrtka za cyber sigurnost, Kaspersky, objavila je kako SAD u kompjutore ugrađuje hakersku opremu, i to posebno za tržišta u Iranu, Pakistanu, Rusiji i Kini.

Riječ je o sofisticiranim mehanizmima cyber špijunaže jer su softveri ugrađeni u suradnji s velikim proizvođačima kompjutora i opreme, kao što su Toshiba, IBM, Seagate, Samsung itd. Doduše, Kaspersky je u svojem izvještaju pazio da ne spominje Nacionalnu sigurnosnu agenciju, čije je špijunske metode otkrio Edward Snowden. No jedan anonimni bivši američki dužnosnik potvrdio je kako američka vlada razvija takve softvere koji se često nađu duboko u hard driveu. Špijunirali su kompjutore u oko 30 zemalja.

- Ne postoji jasna linija između obrane i napada kad govorimo o cyber ratovanju. Morat ćemo uskoro smisliti neke međunarodne protokole za to, kao što imamo za nuklearno oružje - rekao je američki predsjednik Barack Obama, koji je priznao kako SAD razvija napadačko cyber oružje.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 19.02.2015.

    Diskutabilna tema o kojoj bi ,, mi mali" mogli danima razgovarati i bojim se da opet ne bi bili ni blizu dotičnima kojima je to uža specijalnost.To govorim na temelju iskustva što naravno ne znači da sam 100 % u pravu.

  • fabijus veliki 19.02.2015.

    njima je sve dozvoljeno, nažalost!!!

  • 19.02.2015.

    Oni špijuniraju virusima. Mi špijuniramo na klasični, starinski način, dobrim starim bakterijama. Old school.

Komentiraj...
Vidi sve komentare