To je to što me zanima!

Rusi tvrde: ISIL-u smo uništili većinu oružja i oklopnih vozila

Također, rusko ministarstvo obrane na Twitteru je objavilo i da su militanti ISIL-a ostali bez većine svog naoružanja i streljiva. Možda će neki odustati od borbe?
Vidi originalni članak

Rusko ministarstvo obrane hvali se na Twitteru da su u zračnim napadima u Siriji uspjeli uništiti većinu ISIL-ovih oklopnih vozila i druge vojne opreme, ali i da su militanti ISIL-a ostali bez većine svog naoružanja i streljiva.

Prema podacima ministarstva, ruske zračne snage pogodile su u posljednja 24 sata 86 ISIL-ovih meta. 

- Ruski bombarderi su poletjeli 88 puta kako bi izveli zračne udare u pokrajinama Raki, Hami, Idlebu, Latakiji i Alepu - rekao je glasnogovornik ministarstva.

Putin: U Siriji postoji samo jedan vođa, a to je sirijski narod

U međuvremenu, ruski predsjednik Vladimir Putin odgovorio je novinaru američkog CNBC-a da Zapad nema jasnu sliku o tome što se događa na terenu u sirijskom građanskom ratu. 

Screenshot

- Cilj ruske vojne intervencije u Siriji je borba protiv terorista, a ne održavanje Bashara al-Assada na vlasti. U Siriji postoji samo jedan vođa, a to je sirijski narod - rekao je Putin na investicijskom forumu u Moskvi.

- Pokušavamo doprinijeti borbi protiv terorizma koji je prijetnja SAD-u, Rusiji, europskim zemljama i cijelom svijetu - rekao je Putin.

- Svi naši potezi u potpunosti su u skladu s UN-ovom poveljom i međunarodnim pravom, za razliku od poteza naših kolega iz takozvane SAD-om predvođene međunarodne koalicije koja djeluje bez ikakve rezolucije UN-ovog Vijeća sigurnosti i poziva sirijskih vlasti - rekao je Putin.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • walter75 15.10.2015.

    hahahha ,isil...prvo ga napravili vjestacki amerikanci,a ameri i rusi pustili da se malo vise razviju.da uzmu vise teritorija ..pa onda po medijima sire o njima kako prave sve vise zlocine,da ih malo svijet vise zamrzi..da se onda opravda akcija protiv njih..e ,a sad doslo vrijeme da on mora nestati..rasturice ih ameri i rusi,a preko nih ce zavladati tom teritorijom..bice kao eto,mi smo vas oslobodili i sad ste pod nasom sapom..samo jos me zanima tko ce capiti vise teritorije ruska strana sa svojim saveznicima ili americka...koje su to igre velikih sila..boze moj..samo novac je vazan..

  • Mercedes s klasa 14.10.2015.

    Međunarodna koalicija predvođena Sjedinjenim Državama objavila da je izvela 14 operacija u Siriji i Iraku, (Vjerovatno su operirali ranjene ISIL-ovce)!!!

  • sweetmyheart 14.10.2015.

    sama izjava tog "fantoma novinara" koji kaže kako zapad još nema jasnu sliku o tome što se događa u siriji je ne šamar već 'šamarčina' EU na čelu sa Njemačkom, a Francuzi se uneredili u gaće, jer ako prime određenu kvotu izbjeglica, postat će nacionalna manjina u vlastitij državi. To što Ameri imaju nejasnu sliku krivi su džihadisti, jer su u svemir katapultirali svoga "kamikazu" koji je skoro sve objektive na kamerama satelita pošpricao crnom sprej-bojom iz boce. Samo fali još jedna Monika Levinski pa ne da će im slika biti nejasna -- neće je uopće imati. Ludi su i neubrojivi jer misle da smo mi sisali vesla, To pričaju oni što su zbrisali Hirošimu i Nagasaki 1945. g. sa svih zemljovida. Njima smeta EU i ova blamaža sa izbjeglicama je usmjerena na uništenje EU i Njemačke. Postavite si pitanje : "koliko spavača" je došlo sa ovim jadnicima, izuzimajući one što su u gaćama i 'ko zna gdje sve ne,držali gomile eurića. Pozdrav.)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare