To je to što me zanima!

Rusi uništili najveći zrakoplov na svijetu: Prije osam godina je bio prava atrakcija u Zagrebu

Podsjetimo, An-225 je 8. studenog 2013. u 17.45 sati je posljednji put sletio u Zračnu luku Zagreb. Promet kroz grad bio je gotovo pa paraliziran, deseci tisuća građana pratili su 'San'
Vidi originalni članak

Antonov AN-225 'Mriya' (San) bio je najveći zrakoplov na svijetu. Rusija je možda uništila naš 'San', ali nikad neće moći uništiti naše snove o snažnoj, slobodnoj i europskoj zemlji. Mi ćemo pobijediti!, napisao je na Twitteru ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.

Reagirao je tako na izvještaj i potvrdu načelnika mjesta Buča kraj Kijeva da je ruska vojska uništila najveći zrakoplov na svijetu.

On je bio parkiran u zračnoj luci Antonov i to u poluzatvorenom hangaru. Prva informacija stigla je nakon objave snimke drona u kojoj se vidi uništeni hangar i zrakoplov u plamenu.

Podsjetimo, An-225 je 8. studenog 2013. u 17.45 sati je posljednji put sletio u Zračnu luku Zagreb. Ondje je došao kako bi ukrcao Končarov transformator težak 140 tona i vrijedan 5,5 milijuna eura. Cijeli pothvat transporta pratilo je desetke tisuća Zagrepčana, a promet kroz grad doslovno je bio paraliziran. Na stotine ljudi automobilima je nahrlilo prema Plesu gdje su s vidikovca željeli vidjeti grdosiju. Dva dana kasnije poletio je za odredište na Filipinima.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

OVDJE 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • mily 27.02.2022.

    ...,,u Zračnu luku Zagreb,, eto sramimo se imena zračne luke

  • pritiskovič 27.02.2022.

    To je trupelaš am buju još bolšuga napravili.

  • AlenAbx 27.02.2022.

    Ukrajinci su čestit narod, napraviće oni novi Antonov, ali Rusi svoj obraz teško da će oprati :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare