To je to što me zanima!

Rusi upali u ukrajinsku bazu na Krimu, jedan vojnik ranjen

Pucnjevi i eksplozije odjekivali su kad su ruski vojnici upali u ukrajinsku zrakoplovnu bazu Belbek u Sevastopolju. Prilikom proboja ruskih snaga jedan je vojnik ozlijeđen
Vidi originalni članak

Rusi su danas nastavili s okupacijom ukrajinskih baza na Krimu. Nekoliko stotina nenaoružanih prosvjednika napalo je ukrajinsku bazu u Novofedorivki koja je sada pod potpunom kontrolom ruskih snaga.

U međuvremenu, pucnjevi i eksplozije odjekivali su kada su ruski vojnici upali u ukrajinsku zrakoplovnu bazu Belbek u Sevastopolju. Prilikom proboja ruskih snaga u bazu, prema izvještajima, najmanje je jedna osoba ozlijeđena. Nakon ruskog naleta ukrajinski vojnici okupili su se na glavnom trgu baze, a Rusi su im dali ultimatum za predaju.

Zapovjednik baze u Belbeku ranije je za medije kazao kako je nekoliko desetaka vojnika još na svojim pozicijama te da pucaju u zrak u slučaju napada Rusa. Dodao je kako su danima čekali naređenja iz Kijeva, no da niti jedno nije izdano. Ukrajinsko vojno vodstvo to pak pobija tvrdeći kako je svaka jedinica na Krimu dobila jasne naredbe što učiniti u slučaju napada. Reporteri BBC-a izvještavaju kako se ukrajinske snage na Krimu, koje se nalaze u okruženju, osjećaju napušteno od svojih vođa.

Napadači su pak bacili dimne bombe na bazu u Novofedorivki.

- Sve je u dimu. Povukli smo se u glavni stožer - rekao je Vladislav Seleznjov. Kasnije je izvijestio da su ukrajinske snage nakon intoniranja ukrajinske himne napustile bazu.

- Cijeli Krim spada u Rusiju i ukrajinske snage moraju otići - kazali su proruski prosvjednici reporterima BBC-a.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • wasdwasd 23.03.2014.

    nemojte zaboravit da rusi ništa nebi poduzimali da nemaju debelu pozadinu u kinezima i azijskj uniji,sve je ovoisplanirano već odavno,samo je prilika tražila ubrzanje procesa...malo potražite po netu o povlaćenjukineskig zlata iz amerike,pa "manipuliranje" kineza vlastitim tečajem radi ogromnog kredita od amera,,šta im diže ratu kredita za basnoslovne cifre,pa plan mislim da je debelo već u provođenju,,izbacivanje dolara kao platne valute u azijskoj zajednici..tu se u mjesec i pol do dva odigralo pravo čudo ekonomskih ratova..zato ameri i eu nemaju odgovora niti imaju volje nekako žešće intervenirat..Pitanje je vremena kad će kina krenuti prema "svojim" otočićima na pacifiku,,pomorska flota je u razvijanju zajedno s rusijom i konstanto imaju zajedničke vježe što na moru što na kopnu,,imate praktički idalnu ekonomiju,tj simbiozu te dve zemlje,jedna ima prirodne resurse a jednoj je cijeli svijet dužan,,,a kad su svi nekome dužni pogotovo istome,zahebana je to stvar,samo ovo nije libija i gadafi da nemože ništa protiv zapada,,ovu su nuklearne sile sa strašnom ekonomijom koje se neće samo tako slomit nekakvim ekonomskim pritiscima zapada koji je ionako dužan tem dvjema zemljama

  • nikluk20 23.03.2014.

    meni je to čisto ratno stanje.....čudi me što se nije razvilo u jače sukobe.

  • DaneGlavosjek 22.03.2014.

    Sada bi mogao doči na red Bajkonor

Komentiraj...
Vidi sve komentare