To je to što me zanima!

Rusija i Indija zajedni napravili novi vojni avion Suhoj T-50

Stealth lovca T-50 Rusi su predstavili na avio sajmu MAKS, kao svoje najnovije dostignuće i direktna konkurencija nadolazećem Strike američkom Forceu F-35
Vidi originalni članak

Rusija je po prvi put predstavila javnosti Suhoj T-50, novi lovac pete generacije. Premjer Vladimir Putin gledat će prvo predstavljanje Suhoja T-50 na aero-sajmu MAKS, gdje će Rusije predstaviti svoje najbolje borbene avione.

T-50 je napravljen u suradnji s Indijom, koja je rusko najveće izvozno tržište, a cilj je konkurirati borbenom avionu F-22 kojeg je napravila tvrtka Lockheed Martin i nadolazećem F-35 Strike Force kojeg su zajednički izradili Lockheed Martin i Boeing.

- Za sada najveći interes pokazuju Rusija i Indija kao države koje sponzoriraju program - rekao je predsjednik ruske Ujedinjene Avio Korporacije (UAC), Mihail Pogosyan, te dodao kako misli da će nakon 2015. godine početi stizati i narudžbe iz drugih zemalja, piše Reuters.

Ruska vojna industrija pokušava sve da bi se izvukla iz stanja mirovanja u  koje je upala nakon raspada SSSR-a. Sve više investira u financiranje novih sustava naoružanja.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • NenoIntimus 17.08.2011.

    Nadam se da je T-50 dobar onoliko koliko se o njemu piše ... sama kvaliteta aviona (tu uključujem i F-22) se potvrđuje na u ratu sa jednakim rivalom (ne protiv mig-a 21) ...sve ostalo je propaganda i sl. Da li ameri/rusi imaju nešto bolje od prikazanoga ...to su špekulacija koje ne drže vode jer i da imaju negdje u razvoja (što je vrlo vjerojatno) ...treba proći dosta godina i puno $ kako bi ušao u proizvodnju.

  • ッi シ 17.08.2011.

    Oni avione prave a Amerika preko satelita samo stisne dugme i sa nekvim drugim stvarima ti zrusi avion..danas nije vise ko ima veci avion ili bolji nego ko je prije bio gore

  • AndjelMoredu 17.08.2011.

    Postovani Luka Maloca@ Ako novinar ima novinarsku kompetenciju on nece uvoditi cenzuru nego ce se usuditi sa novinarskom kompetencijom odgovoriti. LIKA ako imas gradjansku i novinarsku hrabrost provjeri jednu formulu koju imaju u ministarstvu znanost a ta formula je (<><>M= -0+) ona moze zamjenuti fosilna i ne-fosilna goriva plus eksplozivno gorivo kod svih strojeva i suncanu energiju kod satelita u svemiru. LUKA budni hrabar i postavi pitanje ravnateljici instituta Rudjer Boskovic, i ravnatelju Goranu IEHP.

Komentiraj...
Vidi sve komentare