To je to što me zanima!

Rusija je najavila blokadu UN-ova nacrta rezolucije o Siriji

Nacrt zanemaruje rusku poziciju, zbog čega ne može biti prihvaćen, rekao je ruski zamjenik ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov. Kaže da nacrt nije uravnotežen
Vidi originalni članak

Rusija je u ponedjeljak najavila blokadu nacrta rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a o prijenosu vlasti u Siriji jer nacrt "nije uravnotežen" i "ostavlja mogućnost intervencije" u unutarnje poslove Sirije, prenosi BBC. Zamjenik ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov rekao je kako nacrt zanemaruje rusku poziciju, zbog čega ne može biti prihvaćen.

- Prodaja naših načela nije dio naše političke prakse. Ne cjenkamo se, već tražimo razumijevanje za naša stajališta i viziju, koji su zasnovani na našem znanju o stvarnosti u regiji te našem povijesnom iskustvu - izjavio je Gatilov za agenciju Interfax.

Za razliku od Rusije, SAD, Velika Britanija i Francuska lobiraju za nacrt Arapske lige koji predviđa da predsjednik Bašar al-Asad preda vlast zamjeniku. Rusija inače opskrbljuje sirijsku vladu oružjem, a glavni direktor državne tvrtke za izvoz oružja Sergej Čemezov prošlog je tjedna rekao kako će se s tom praksom nastaviti sve dok UN Moskvi ne nametne međunarodne sankcije, prenosi RT.

Prosvjedi protiv sirijske vlasti traju još od ožujka prošle godine, a u njima se gotovo svakodnevno gube životi - prema procjenama UN-a dosad je poginulo više od 5400 ljudi. Nasilje ne prestaje, pa tako mreža antivladinih skupina tvrdi kako je samo u ponedjeljak ubijeno 58 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • CroKovacic 31.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • moscow watchdog 31.01.2012.

    Dok velesile trguju i nadmudruju jedni druge , ljudi ginu , trpe neimaštinu , glad i bijedu . Sramotno i licimjerno.

  • brko1 31.01.2012.

    Perunovicu, de si bre?

Komentiraj...
Vidi sve komentare