To je to što me zanima!

Rusija je uložila veto: Blokirali su UN-ovu rezoluciju o Siriji

To je osmi put tijekom šestogodišnjeg rata u Siriji da je Moskva iskoristila svoje pravo veta u Vijeću sigurnosti da zaštiti Asadovu vladu
Vidi originalni članak

Rusija je u srijedu uložila veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a u kojoj se osuđuje prošlotjedni napad kemijskim oružjem u Siriji i poziva sirijski predsjednik Bašar al-Asad, ruski saveznik, na suradnju u istrazi o tom incidentu.

To je osmi put tijekom šestogodišnjeg rata u Siriji da je Moskva iskoristila svoje pravo veta u Vijeću sigurnosti da zaštiti Asadovu vladu.

Ovim vetom Rusija je blokirala nacrt rezolucije koju su podnijeli Sjedinjene Države, Francuska i Velika Britanija. U tom se nacrtu osuđuje napad u Kan Šejkunu i poziva Asadova vlada da osigura pristup istražiteljima i razne informacije poput planova letova sirijskih borbenih zrakoplova.

Kina, koja je šest puta uložila veto na "sirijske" rezolucije, u srijedu se suzdržala, kao i Kazahstan i Etiopija. Deset zemalja glasovalo je za rezoluciju, a Rusiji se pridružila Bolivija.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • ljubica ljubičica_1 13.04.2017.

    80% posto Sirijaca podržava Alsada.Pa što hoće 20% stanovništva ?Nevjerujem da su vladine snage bacili otrove.Prije bi to napravili ovi pobunjenici.Ja sam za legalnu vlast .

  • Nananaci 13.04.2017.

    http://www.friatider.se/aklagaren-vill-att-facebook-valdtaktsmannen-ska-stanna-i-sverige Afganistanci džihadisti su grupno silovali Šveđanku na facebook livestreamu i neće ih deportirati iz Švedske

  • 13.04.2017.

    Zahvaljujući medijima ovde se ne zna tko pije plaća .

Komentiraj...
Vidi sve komentare