To je to što me zanima!

Rusija odbacuje izvješće o padu MH17 kao politički motivirano

Rusija je u srijedu glatko odbacila izvješće međunarodnih tužitelja koji su zaključili da je malezijski zrakoplov MH17 u istočnoj Ukrajini 2014. srušila ruska raketa Buk
Vidi originalni članak

Rusija je u srijedu glatko odbacila izvješće međunarodnih tužitelja koji su zaključili da je malezijski zrakoplov MH17 u istočnoj Ukrajini 2014. srušila ruska raketa Buk lansirana iz sela koje su pod kontrolom držali proruski orijentirani pobunjenici.  

U oštrom priopćenju glasnogovornica ruskoga ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova kaže da su rezultati istraživanja međunarodnoga tima pristrani i politički motivirani. 

"Samovoljno određivanje strane koja je kriva i izmišljanje željenih rezultata postalo je pravilo za naše zapadne kolege", rekla je Zaharova. 

"Istraga do danas nastavlja zapostavljati neosporne dokaze ruske strane unatoč činjenici da je Rusija praktično jedina koja im je poslala pouzdane informacije."

Rusija od početka niječe umiješanost u incident. 

Zaharova se požalila da je ruskoj vladi onemogućeno sudjelovanje u istrazi te je kazala da je ukrajinska vlada navodno uspjela utjecati na istragu iznošenjem lažnih dokaza. 

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu je pozdravilo rezultate istrage međunarodnih istražitelja o rušenju malezijskog zrakoplova u istočnoj Ukrajini, rekavši kako oni pokazuju "izravno sudjelovanje" Rusije u ovom slučaju u kojem je ubijeno 289 putnika i članova posade.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • TVRDOGLAVI SVABO 29.09.2016.

    Ukrajuna us nije uspjela pa neuspjeh u siriji usa sad pokusyva uprljat rusiju. I napravit 3 svjetski zašto nisu bili specijalisti iz cijelog svijet i iz rusije ovo ja neodgovorna optužba bez učešča drugih

  • Blue sea 28.09.2016.

    SAD namjestio rušenje zrakoplova. Smuljali su oni i onog što je nestao.

  • Colonelo91 28.09.2016.

    Da baš će ti barbari priznati divljaštvo. U Alepu su bombardirali humanitarni konvoj, ubili 12 humanitaraca pa kazali da su se kamioni sami zapalili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare