To je to što me zanima!

Rusija optužuje: SAD priprema vojnu intervenciju u Venezueli

Venezuela prolazi kroz političku krizu a tijekom vikenda pogodili su je žestoki sukobi. SAD i niz drugih zemalja podržali su oporbenog čelnika te zemlje za privremenog predsjednika, dok Rusija i Kina stoje uz Madura
Vidi originalni članak

Visoki ruski dužnosnik optužio je u utorak Sjedinjene Države da razmještaju snage u Portoriko i Kolumbiji pripremajući se za vojnu intervenciju u Venezueli i svrgavanje s vlasti predsjednika Nicolasa Madura.

Venezuela prolazi kroz političku krizu a tijekom vikenda pogodili su je žestoki sukobi. SAD i niz drugih zemalja podržali su oporbenog čelnika te zemlje za privremenog predsjednika, dok Rusija i Kina stoje uz Madura. 

BLOKADA GRANICE Venezuela zatvorila granicu na moru: Ne žele pomoć izvana

"...Sjedinjene Države pripremaju vojnu invaziju na neovisnu državu", izjavio je Nikolaj Patrušev, tajnik ruskog Vijeća sigurnosti, u intervjuu za tjednik Argumenti i fakti.

"Transfer američkih snaga za specijalne operacije u Portoriko, dolazak američkih snaga u Kolumbiju i druge činjenice pokazuju da Pentagon gomila snage u toj regiji kako bi ih koristio u operaciji za uklanjanje... Madura s vlasti", naglasio je.

Patrušev je kazao u intervjuu da je Washington zatražio od Moskve konzultacije o Venezueli te da je Rusija na njih pristala, ali da su ih američki dužnosnici u više navrata odgodili pod lažnim izgovorima.

Američki dužnosnici ranije su odbacili ruske navode o planovima SAD-a glede Venezuele kao neutemeljenu "propagandu".

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Blokirani Batina 26.02.2019.

    Kao da nekoga jos uvijek briga sto propala Rusija govori. Kinezi su bitni, a oni sute jer ne zele naljutiti Trumpa da im opet ne zvekne poreze i srusi ekonomiju.

  • Tone 26.02.2019.

    Zemlja koja je najbogatija naftom, sa bogatim presjednikom i bogatim generalima (dakle neprozvodnim kadrom) a u kojoj veći dio naroda doslovce gladuje. Bojim se da ćemo zbog sličnosti s vremenom imati sve više empatije ...

  • skipi 26.02.2019.

    Što briga rusije što se dešava u tuđem dvorištu.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare