To je to što me zanima!

'Rusija povrijedila turski zračni prostor, ali potreban je dijalog'

Američki i turski dokazi pokazuju da je ruski zrakoplov povrijedio turski zračni prostor, ali je sada važno da Moskva i Ankara rade na smanjivanju napetosti
Vidi originalni članak

Američki i turski dokazi pokazuju da je ruski borbeni zrakoplov povrijedio turski zračni prostor prije nego je oboren prošli tjedan, ali je sada važno da Moskva i Ankara rade na smanjivanju napetosti, rekao je u ponedjeljak američki State Department.

Glasnogovornica State Departmenta Elizabeth Trudeau rekla je na konferenciji za novinare da dokazi iz turskih i američkih izvora "pokazuju da je ruski zrakoplov povrijedio turski zračni prostor" unatoč tomu što su ga turske vojne snage više puta upozorile. Nije željela reći gdje je zrakoplov bio kada je oboren.

Trudeau je kazala da Sjedinjene Države podržavaju pravo Turske da brani svoj zračni prostor, ali da je sada važno za Ankaru i Moskvu da poduzmu korake kako bi smanjile napetosti na obje strane.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Usora1 01.12.2015.

    e vjerovat' cu vam ako to potvrde i Englezi. Samo kakve to veze ima sa rusenjem zrakoplova i kako ste ga uspjeli uloviti u tih 10-tak sekundi ako sacekusa nije planirana. Sada ce Turci svoje prizemljiti a Ameri prestati letjeti iznad Sirije sto u konacnici znaci da ce se ipak nesto nafte dati prosvercati.

  • čarli367 01.12.2015.

    Ovdje su dvije istine i kome sad vjerovati?, ali su Rusi sad instalirali programirane raketne sustave uz Sirijsku granicu koji će se sami aktivirati u slučaju bilo kakvog preleta granice , i začudo prestale su aktivnosti američko turskih nadljetanja i provokacija.

  • fićfirić 01.12.2015.

    Nemogu a ne reći,da Amerikancima ne vjerujem ništa,i da je moje mišljenje da su oni glavni uzrok ovakvog stanja u svijetu koje je eskaliralo i dovelo na rub 3 svj rata.A sve zbog njihovih ekonomskih interesa

Komentiraj...
Vidi sve komentare