To je to što me zanima!

Rusija tvrdi kako SAD naoružava gruzijsku vojsku

Ruski predsjednik Dmitrij Medvjedev optužio je SAD da svojim vojnim brodovima šalje oružje Gruziji, što je službeni Washington zanijekao
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Dmitrij Medvjedev u utorak je optužio SAD da svojim vojnim brodovima šalje oružje Gruziji, što je službeni Washington odmah zanijekao.
Medvjedev je optužbu iznio u intervjuu za BBC, tijekom kojega ga je voditelj upitao uspostavljaju li Rusi blokadu brodova u gruzijskoj crnomorskoj luci Poti u kojoj bi američki radni brod USS McFaul od sutra trebao početi distribuirati humanitarnu pomoć.
- Nema nikakve blokade. Bilo koji brod može uploviti u luku, uključujući i američke te sve druge koji dopremaju humanitarnu pomoć. No ono što Amerikanci nazivaju humanitarnim teretom, nije humanitarna pomoć, već, naravno, oružje - odgovorio je Medvjedev. Glasnogovornik Bijele kuće Tony Fratto odgovorio je kako su optužbe smiješne.
- Uvjeravam vas da je riječ o isključivo humanitarnoj pomoći namijenjenoj Gruziji - rekao je Fratto.
Iz američkog veleposlanstva u Tbilisiju za Reuters su kazali kako bi USS McFaul u Poti trebao pristati u srijedu. I drugi američki vojni brodovi u isto bi područje trebali uploviti u predstojećih nekoliko dana.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • martinmg42 27.08.2008.

    da i šta sad??? u čem je problem??

Komentiraj...
Vidi sve komentare