To je to što me zanima!

Rusija zatražila hitan sastanak Vijeća sigurnosti zbog Koreja

Ruski veleposlanik pri UN-u, Vitalij Čurkov, rekao je kako je Rusija zabrinuta zbog rasta napetosti između Koreja te da su ruski sigurnosni interesi bitno ugroženi
Vidi originalni članak

Vijeće sigurnosti UN-a sastat će se u nedjelju na zahtjev Rusije, u vezi rastućih tenzija između dvije Koreje, javlja Al Jazeera.

- Ozbiljno smo zabrinuti zbog rasta tenzija na Korejskom poluotoku - rekao je Vitalij Čurkin, ruski veleposlanik pri UN-u. Dodao je kako napetosti između Koreja 'ozbiljno ugrožavaju nacionalne sigurnosne interese Ruske Federacije'.  

Južna Koreja je planirala vojne vježbe od 18. do 21. prosinca na otočiću Yeonpyeong, no vježbu su navodno zbog lošeg vremena otkazali. Sjevernokorejski ministar vanjskih poslova upozorio je da će doći do 'katastrofe' ukoliko vježba počnu, piše BBC.  Guverner države New Mexico, Bill Richardson, pregovarao je s obje strane te uspio uvjeriti Sjevernu Koreju da ne reagira na vježbu, javlja AFP. Južna Koreja je vježbu odgodila pod pritiskom Kine i Rusije.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Nabukodonosor_1 20.12.2010.

    Bit ce sr...nja! Nema gorih koljaca od zutih!

  • Skrle_1 19.12.2010.

    da vi koji pljujete po Amerima i J. Koreji znate što se u S. Koreji događa ne biste ovako srali. samo malo pročitajte o njihovim koncentracijskim kampovi i izvješča onih koji su uspjeli pobjeć.

  • ajareselde 19.12.2010.

    Pa oni posjeduju lightsaber tehnologiju (slika 3 i 4) ^^

Komentiraj...
Vidi sve komentare