To je to što me zanima!

Rusija zauzela selo u Harkivu; Ukrajina: Tamo ima pet kuća

Ruske snage preuzele su kontrolu nad selom Krohmalne u ukrajinskoj regiji Harkiv, priopćilo je rusko ministarstvo obrane u nedjelju, a glasnogovornik ukrajinske vojske potvrdio je povlačenje kijevskih snaga
Vidi originalni članak

Rusko skromno napredovanje uslijedilo je nakon sličnog priopćenja ministarstva obrane u četvrtak prema kojemu su ruske snage preuzele kontrolu nad naseljem Vesele u istočnoj ukrajinskoj regiji Doneck.

Rusija je pojačala ofenzivni pritisak oko istočnih gradova kao što su Kupjansk, Liman i Avdiivka, iako su njezini dobici do sad bili skromni. Moskva tvrdi da su njezine snage ponovno preuzele inicijativu u mnogim područjima nakon neuspjele ukrajinske protuofenzive pokrenute prošle godine. 

Glasnogovornik ukrajinske vojske Volodimir Fitio umanjio je značaj najnovijih vijesti i rekao nacionalnoj televiziji da rusko zauzimanje sela Krohmalne nije imalo utjecaja na cjelokupnu situaciju.

NAJVEĆE VJEŽBE DOSAD Rusija: Vježbe NATO-a Steadfast Defender označavaju povratak shemama hladnog rata

- Naš glavni cilj je spasiti živote naših branitelja i oni su premješteni na unaprijed pripremljene položaje u kojima sad drže obranu kako bi spriječili neprijatelja u daljnjem napredovanju - rekao je Fitio.

TRAŽI NASTAVAK POMOĆI Biden upozorava: Uspiju li Rusi srušiti Ukrajinu, što mislite da će se dogoditi na Balkanu?

Rekao je da je u selu Krohmalne pet kuća i da je prije rata u njemu živjelo samo 45 ljudi. "Nekoliko stotina metara" koje su zauzele ruske snage nije imalo nikakvih posljedica, rekao je Fitio, opisujući događaj "privremenim fenomenom".

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 21.01.2024.

    A kad ukri zauzmu dvije kuće onda zapad piše o kontraofenzivi 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare