To je to što me zanima!

Ruska istraga: Kaczynski i neki putnici silom htjeli sletjeti

Službeni rezultati ruske istrage o padu zrakoplova u kojem je poginuo poljski predsjednik pokazali su i da je jedan od putnika imao 0,6 promila alkohola u krvi
Vidi originalni članak

Politički dužnosnici i poljski predsjednik Lech Kaczynski vršili su pritisak na pilote predsjedničkog zrakoplova koji se u travnju prošle godine srušio u Rusiji, piše AFP. Rezultati službene ruske istrage pokazali su i da je jedan od putnika, zapovjednik ratnog zrakoplovstva bio pod utjecajem alkohola. U krvi mu je izmjereno 0,6 promila alkohola. Šefica Ruskog međuvladinog zrakoplovnog odbora, Tatjana Anodina rekla je kako su zapovjednik ratnog zrakoplovstva i šef protokola bili u pilotskoj kabini kao i predsjednik Kaczynski te su stvorili pritisak na pilote da pokušaju sletjeti iako su uvjeti za to bili izrazito nepovoljni. Rekla je i kako je posada primila prijedlog da sleti u nekoj drugoj zračnoj luci. Prema snimci iz zrakoplova jedan od članova posade je rekao da će predsjednik 'poludjeti ukoliko ne slete'. 

Predsjednički zrakoplov Tupoljev 154 srušio se 10. travnja prošle godine pri pokušaju slijetanja u ruskom Smolensku. Poginuli su predsjednik Kaczynski i njegova supruga, drugi visoki dužnosnici i svi članovi posade. 

Rekonstrukciju leta i pada zrakoplova možete vidjeti OVDJE.


Idi na 24sata

Komentari 7

  • ivan_hoee 13.01.2011.

    i moja TRI komentara obrisana, ma dajte, i dalje tvrdim da je autorica ovog teksta NEPISMENA!!!! :)

  • 25sat 12.01.2011.

    To isto bi napravili i našima, da je Bleiburg istočnije !

  • ivan_hoee 12.01.2011.

    hahaaha, super mi je kad mi komentare brišete, ali ja i dalje PONAVLJAM, gospođica nazovi novinarka ne zna hrvatski pravopis, jer da zna, ne bi čekala nekog da ju ispravi!!!! ponavljam, njena sramota, ne moja da mi se brišu komentari!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare