To je to što me zanima!

Ruska snaga na vidjelu: Usudi li se njima itko suprotstavljati?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Rusi su na moskovskom Crvenom trgu, na vrlo dojmljiv način, obilježili svoje dvije velike godišnjice - Oktobarsku revoluciju i marš trupa ruske vojske protiv nacista
Vidi originalni članak

Diljem Rusije ovaj se dan slavi kao najveći vojni ponos. Oktobarska revolucija počela je sedmog studenog, a na njenu 24. godišnjicu, hrabri su ruski vojnici upriličili paradu u čast Revolucije, a zatim krenuli na bojišnice, kako bi se suprotstavili Hitlerovoj Njemačkoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Parada za dan ponosa u Rusiji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tisuće vojnika, tenkova i ostalih vojnih vozila i opreme sudjelovalo je na upriličenju parade iz 1941. godine, na koju su ponosni. Poseban poziv na sudjelovanje u paradi, i/ili samo gledanje iz prvih redova, imaju i stvarni učesnici prvotne parade, čija se godišnjica obilježava na ovakav način. Tim veteranima 2. svjetskog rata, koji su pobijedili naciste, zimu i neimaštinu, skrojili su i posebna svečana vojna odijela.

POGLEDAJTE VIDEO: Na paradu su uvijek najponosniji veterani

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ova im je parada poslužila i na drugim poljima. Naime, iako je parada 'dotjerana' u stilu originalne, Rusija je pokazala da je se pojedini 'neprijatelji' imaju zbog čega bojati.

Podsjećamo, ruska intervencija u Siriji navukla je bijes svjetske zajednice, a ISIL, iako oslabljen ruskim napadima, prijeti još više.

Mnogi misle da je pad ruskog zrakoplova u Egiptu odmazda ISIL-a.

Idi na 24sata

Komentari 240

  • peter gordon 08.11.2015.

    A zasto bi se netko suprostavljao, zar ne mozemo prekinuti ove ratne igre?, ima na svijetu i puno pametnijih stvari

  • lokal patriota 08.11.2015.

    Masa ne znači kvalitetu.Elita je nešto sasma drugo,nepojmljivo za masu.

  • Gordana Firšt 08.11.2015.

    Pa Rusi samo paradiraju, a ona poslovica - napad je najbolja obrana - nije počeo. Dakle prvo moraju Rusi napasti da bi možda pobijedili - koga?. Ovako je parada samo parada. Pa i Korejci paradiraju i kaj sad?

Komentiraj...
Vidi sve komentare