To je to što me zanima!

Ruska vojska planira digitalnim pozivnicama ubrzati novačenje

Ročnici se više neće morati pojavljivati osobno u uredima za novačenje u svojim okruzima, u skladu sa zakonima koji su trenutno na snazi
Vidi originalni članak

Ruski vojni obveznici će od jeseni sljedeće godine digitalno primati obavijesti o novačenju, prema dokumentu objavljenom na stranicama Kremlja.

Ročnici se više neće morati pojavljivati osobno u uredima za novačenje u svojim okruzima, u skladu sa zakonima koji su trenutno na snazi. Dodatno, vojska će otvoriti mjesto zamjenika ministra za pitanja digitalizacije.

NOĆNI NAPADI Rusija ponovno napala Kijev, u Hersonu ozlijeđeno devet ljudi

U travnju, predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji pojednostavljuje poziv u vojnu službu. Prema odredbama toga zakona, pozivnice se više neće trebati uručivati osobno, a ročnici prijavljeni online više neće moći napustiti Rusiju prije nego što se jave za službu.

Također će se napraviti registar vojnih obveznika. Međutim, mediji su izvještavali da je bilo problema s uvođenjem registra. Novi zakon izazvao je zabrinutost da će doći do novog vala mobilizacije kako bi se zadovoljio zahtjev za vojnicima na bojištima u Ukrajini.

'VEOMA OSJETLJIVO PITANJE' Zelenski otkrio: Vojska traži mobilizaciju još 450 do 500 tisuća ljudi. Nismo još odlučili...

Tijekom maratonske konferencije za medije prošli tjedan, Putin je rekao da nova mobilizacija nije potrebna i da se 300.000 vojnika pozvanih prošle jeseni "izvrsno bori".

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zapopizdit 22.12.2023.

    U Ukrajini počeli s mobilizaciji žena, čujem na TV vijestima. Ps zar nisu Rusi u bežaniji, bez morala i bez opreme? Ili je to bila nečija neuspješna propaganda, možda?

Komentiraj...
Vidi sve komentare