To je to što me zanima!

Ruski dronovi ponovo gađali ukrajinsku infrastrukturu: Buknuli su veliki požari

Ruske rakete i bespilotne letjelice uništile su veliku elektranu u blizini Kijeva i pogodile elektroenergetska postrojenja u nekoliko regija u četvrtak, pogoršavajući stanje opterećenog energetskog sustava
Vidi originalni članak

Napadi ruskih bespilotnih letjelica u južnoj Ukrajini tijekom noći izazvali su požar u energetskom postrojenju u regiji Dnipropetrovsku i oštetili ključnu infrastrukturu u regiji Hersonu, priopćile su u petak ukrajinske vlasti. Ukrajinske snage srušile su 16 od 17 dronova. Rusija je također ispalila vođenu zračnu raketu Kh-59, objavila je ukrajinska vojska putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram.

Krhotine drona izazvale su požar u energetskom postrojenju koji nije identificiran. Hitne službe ugasile su požar, navodi se u izjavi koju je u petak ujutro dao Serhij Lisak, guverner regije Dnipropetrovska. Ni vojska ni lokalni dužnosnici nisu izvijestili o žrtvama.

SUKOB I DALJE TRAJE Turska ima mirovni plan za Ukrajinu. Žele zamrznuti sukob te obećanje SAD-a i Rusije

U noćnom napadu također je oštećen ključni infrastrukturni objekt i sedam privatnih stanova u regiji Hersonu, a nema izvješća o žrtvama, prema guverneru regije Hersona Oleksandru Prokudinu. Trenutno nisu dostupni drugi detalji o objektu ili šteti.

Od kraja ožujka, Rusija je pokrenula više velikih napada na ukrajinsku energetsku infrastrukturu, nanijevši znatnu štetu ukrajinskom elektroenergetskom sustavu i uzrokujući hitna isključenja struje u nekim regijama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 12041965 13.04.2024.

    Krivo ste članak objavili inače Ukrajina ruši 20 dronova od 15 ispaljeni i krhotine onda naprave štetu hhhh.

  • Kontra fašizma 12.04.2024.

    Ovako su se servi junačili i razarali HR početkom 90-tih kad se Hrvati nisu imali čime braniti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare