To je to što me zanima!

Ruski genije: Ma što će mi novac, trebam matematiku

Ne slavi i novcu! Ruski matematičar već je drugi put odbio nagradu za postignuće. U ožujku su mu ponudili nagradu od milijun dolara, no nije želio...
Vidi originalni članak

Riješio je sto godina star problem - Poincaréovu slutnju te postao poznat i cijenjen u cijelome svijetu. Matematički institut utvrdio je da je rješenje ruskog matematičara Grigorija Perelmana točno. U ožujku su mu ponudili nagradu od milijun dolara. No, skromni genije je nije prihvatio.
- Slava i novac me ne zanimaju. Imam sve što poželim - rekao je tada Perelman. Ipak, institut mu je opet odlučio ponuditi bogatstvo. Rezultat je bio isti kao i prvog puta. Ruski genije jednostavno uživa rješavajući matematičke probleme u svom skromnom stančiću u St. Petersburgu. Materijalno bogatstvo nije mu cilj.
- Odbio sam nagradu. Glavni razlog je neslaganje s organiziranom matematičkom zajednicom. Ne volim njihove odluke. Mislim da su nepoštene - rekao je Perelman odbivši nagradu po drugi put.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • user_40973 03.07.2010.

    prijatelju uzmi ti pare pa ih prosljedi meni da potplatin profesora da mi da dva iz matematike....unaprjed zahvaljujem!!!!!

  • HUMI 03.07.2010.

    Da je više ovakvih......

  • citizen 03.07.2010.

    Koji ce mi matematika ak se nema sta izbrojit u slajpeku :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare