To je to što me zanima!

Ruski lovac preletio 30 metara ispred nosa američkog aviona

Navodni incident dogodio se u vrijeme kada su tenzije na liniji Washington-Moskva bile na vrhuncu zbog ukrajinske krize. Moglo se vidjeti da je ruski avion naoružan
Vidi originalni članak

Pentagon tvrdi da je ruski borbeni zrakoplov u travnju namjerno preletio 30-ak metara ispred nosa američkog špijunskog zrakoplova, prenosi ABC. Navodni incident dogodio se u vrijeme kada su tenzije na liniji Washington-Moskva bile na vrhuncu zbog ukrajinske krize.

Glasnogovornik Pentagona pukovnik Steve Warren u utorak je rekao novinarima da je 23. travnja ruski zrakoplov Su-27 presreo američki RC-135U u međunarodnom zračnom prostoru iznad Ohotskog mora, između istočnog ruskog kopna i poluotoka Kamčatka. Warren je rekao da je ruski zrakoplov prešao ispred nosa američkog, na udaljenosti od oko 30 metara, te kako između letjelica nije bilo radijske ni ikakve neverbalne komunikacijeWarren je također naveo kako je ruski zrakoplov manevrirao nagnuvši se na stranu kako bi posada američkog zrakoplova mogla vidjeti da je Su-27 naoružan.

Američki ministar obrane Chuck Hagel i zapovjednik američkog združenog stožera general Martin Dempsey zbog incidenta su prosvjedovali kod svojih ruskih kolega. Warren nije mogao reći zašto Pentagon nije ranije objavio incident koji se dogodio prije šest tjedana.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • ćutan 06.06.2014.

    Rusi trollaju Amere lol :D

  • Renavoid 05.06.2014.

    ne shvačam .... ameri smiju letjeti u međunarodnom prostoru, ali kad to naprave rusi onda je provokacija???? ..... ne ljubim baš niti jedne niti druge, ali ako lete jedni ne shvaćam zašto i druga strana nebi to smjela???

  • Mustafa Aga 05.06.2014.

    Ko zna koliko su se gospoda Ameri preplasili...

Komentiraj...
Vidi sve komentare