To je to što me zanima!

Ruski ministar obrane Šojgu je naredio: 'Povlačimo trupe i vojnu opremu iz grada Hersona'

Ukrajinske snage prije nekoliko tjedana pokrenule su ofenzivu za oslobađanje Hersona, jedinog ukrajinskog pokrajinskog središta koje su okupirale ruske snage nakon početka invazije na Ukrajinu u veljači
Vidi originalni članak

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu rekao je u srijedu da je zapovijedio povlačenje ruskih snaga sa zapadne obale rijeke Dnjepra, prenose agencije.

- Počnite s povlačenjem trupa i poduzmite sve mjere kako biste osigurali siguran prijenos ljudstva, naoružanja i opreme preko rijeke Dnjepar. Zadatak je dodijelio zapovjedniku Sergeju Surovkinu.

'NAŠ JEDINI MOTIV' Šef francuskog TotalEnergiesa: 'Ostajemo u Rusiji da bismo Europi mogli dopremati plin'

Ruski general Sergej Surovikin rekao je u izjavi za rusku televiziju da više nije moguće opskrbljivati Herson. Dodao je da je predložio uspostavljanje obrambenih linija na istočnoj obali rijeke Dnjepar.

Ruska odluka uslijedila je nakon tjedana ukrajinskog napredovanja prema gradu i nastojanja Rusije da evakuira više od 100.000 stanovnika Hersona.

- Spasit ćemo živote naših vojnika i borbenu sposobnost naših jedinica. Držati ih na desnoj (zapadnoj) obali je uzaludno. Neki od njih mogu se koristiti na drugim frontama - rekao je Surovikin.

Ukrajinske snage prije nekoliko tjedana pokrenule su ofenzivu za oslobađanje Hersona, jedinog ukrajinskog pokrajinskog središta koje su okupirale ruske snage nakon početka invazije na Ukrajinu u veljači.

Područje oko Hersona jedini je teritorij pod ruskom kontrolom na zapadnoj obali Dnjepra.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • nisam ja ništa2. 09.11.2022.

    Ukrofili počeli slaviti prije Ukrajinaca.

  • Karpatska Sič 09.11.2022.

    Sljedeći na redu Melitopolj, Doneck, Luhansk, Krim ✌

  • zrno soli u glavi 09.11.2022.

    To je to, granica će biti na rijeci Dnjepar. Sad će sjesti za pregovarački stol i to "dogovoriti". Trebali su to i prije, da se izbjegnu žrtve i materijalna šteta

Komentiraj...
Vidi sve komentare