To je to što me zanima!

Ruski tajkun odrekao se državljanstva: Protiv ovog rata sam i ubijanja mirnih ljudi!

Njegova je novonastala tvrtka za digitalne kreditne kartice, TCS Group Holding, izrasla u jednu od najvećih ruskih financijskih institucija, bio je otvoreni kritičar invazije i Vladimira Putina
Vidi originalni članak

Poduzetnik Oleg Tinkov (54) odrekao se ruskog državljanstva rekavši da ne želi da ga se povezuje s "fašizmom" ili ljudima koji surađuju s "ubojicama".

- Odlučio sam se odreći ruskog državljanstva nakon ruske invazije na nezavisnu Ukrajinu. Protiv sam ovog rata i ubijanja mirnih ljudi - napisao je osnivač Tinkoff banke na Instagramu.

Njegova je novonastala tvrtka za digitalne kreditne kartice, TCS Group Holding, izrasla u jednu od najvećih ruskih financijskih institucija, bio je otvoreni kritičar invazije i Vladimira Putina.

'POSTAJE OČAJAN' Putinu narušeno zdravlje? 'Ruke su mu na vrhu prilično crne, nije zdrav kako se on želi prikazati'

Nakon niza antiratnih komentara, bio je prisiljen prodati svojih 35% udjela u TCS-u - matičnoj banci Tinkoff.

 Tinkov je rekao da je prvotno objavio svoje komentare na Instagramu, ali su oni "misteriozno nestali", pa je ponovno objavio.

Bankar je na svom vrhuncu bio vrijedan gotovo 10 milijardi dolara i lansirao je robne marke elektronike, smrznute hrane i piva prije nego što je osnovao banku Tinkoff sredinom 2000-ih.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dominmat 03.11.2022.

    mo'š mislit. Očito namjerava poslove prebaciti na Zapad, pa da u tome uspije, onda je najlakše, a u ovom trenutku i "najkonkurentnije" pljuvati po Rusiji, tj. po svojoj domovini.

  • vilim1234 02.11.2022.

    To je sigurno napravio zbog ideala kao i Todorić kad je poklonio Agrokora HR narodu.

  • mdcro24 02.11.2022.

    Svaka čast na odvažnosti i hrabrosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare