To je to što me zanima!

Ruskinja slomila ruku i kuk: U Splitu preko nje prešao 'karet'

U subotu oko podneva u samom središtu Splita turistkinju iz Rusije (50) oborio električni "karet", malo dostavno vozilo kojim se opskrbljuju kafići, restorani i trgovine u staroj gradskoj jezgri
Vidi originalni članak

Ruskinja je nakon što ju je oborilo dostavno vozilo u centru Splita pala na tlo i navodno je izgubila svijest. U splitskoj bolnici je konstatiran prijelom lijeve ruke i kuka, u pitanju su teže ozljede.

Odvedena je vozilom Hitne pomoći, medicinari nemaju električne transportere pa su kombi morali parkirati na vrhu Bosanske i trčati do Pjace, odnosno Ispod ure gdje se sve događalo.  

Iz policije su nam potvrdili kako još uvijek kriminalistički obrađuju ovaj slučaj kao i da je obaviješteno rusko veleposlanstvo. Zapravo se dvoume hoće li "vozača" prijaviti prekršajno zbog prometa ili kazneno, zbog općeopasne radnje. Mladić je kazao kako je žena koraknula unatrag pa je udario u rame, pala je pa je onda i prešao preko nje.

Električni "kareti" u centru grada su inače konstantna opasnost za pješake. Razne tvrtke (posebno one za veleprodaju pića, ali i ostalih namirnica) imaju i po nekoliko takvih dostavnih vozila koja "zuje" u bilo koje doba dana, a "šoferi" su poznati po sklonosti prema riziku: uspjeh je što preciznije "strišati" pješaka, bonus je kad se to radi uz tipkanje mobitela...

Zanimljivo, iz gradske uprave i nemaju konkretnih podataka koliko zapravo ovakvih vozila ulazi u centar grada, a zasad nemaju niti efikasno rješenje za provođenje postojećih vremenskih ograničenja same dostave. U srcu sezone ih gužve u uličicama punim stranaca i teret ipak uspore, no recimo svibanj je njihov mjesec.

Poseban je gušt kad se susretnu ovakav "karet" i električno vozilo Čistoće koje prikuplja otpada po lokalima, što se također zna dogoditi u sate najvećih gužvi. 

Prije mjesec dana je zabilježen sličan incident, kada je dostavni "karet" krcat kutijama oborio djevojku koja je postavljala menu restorana u uličici. Nije bilo posljedica po curu koja nije previše gledala kamo ide, misleći da je sigurna.
 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • pero djetlić 123 02.09.2018.

    Dostava u sred bijela dana, ima da dostavlja robu do 7 ujutro

  • Klanfarzvonko 02.09.2018.

    Moram reći da su se usilili,nemaju strpljenja,zatvore prolaz u kantunu i još odu na kavu i još su pojedinci bezobrazni,dobro nemam ja ništa protiv da čovjek popije kavu ali da prije toga parkira di ne smeta nikome u prolazu...

  • muskarac 01.09.2018.

    pod1 ovo nije karet i pod2 splitom vlada toliki kriminal i bezakonje da niko nije niti svjestan toga,sve se radi na prevaru, svako radi sta oce, u gradu je totalni raspad sistema

Komentiraj...
Vidi sve komentare