To je to što me zanima!

S. Brod: Iz bolnice krvave igle bacaju u obično smeće!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
OPASNOST : Susjedi koji žive pored bolnice na ulici nalaze prljave rukavice i ostali infektivni otpad dok drugi golim rukama kopaju po smeću
Vidi originalni članak

Slavonskobrodska Opća bolnica 'Dr. Josip Benčević’ baca infektivni medicinski otpad u kontejnere blizu naših domova, tvrde Krešimir Žužić i Vesna Žanko iz Jagićeve ulice.
- Svaki dan gledamo kako nam ispred praga voze kontejnere. U njima je i infektivni otpad, koji im ispada na cestu. Stariji ljudi golim rukama premeću po kontejnerima. Viđao sam kako uzimaju krvave plastične boce da bi ih prodali - kaže Krešimir Žužić. Ogorčena je i Vesna Žanko, čiji je pokojni otac još '70-ih dobio spor protiv bolnice jer su pored ograde spaljivali ostatke.
- Tata je vidio dio rebara i tužio ih je. Najteže je bilo '90-ih, dok su stizale donacije. Višak lijekova spaljivali su u prostoriji iza bolničke kotlovnice. Gušili su nas godinama. Danas nas guše kotlovnicom na mazut i otpadom koji mi je desetak metara od vrata. Ni izbrojiti ne mogu koliko sam sakupila krvavih gumenih rukavica na ulici - kaže Vesna. Olivera Maglić, direktorica Komunalca, zaprepastila se vidjevši fotografije.
- S bolnicom imamo ugovor o odvozu komunalnog otpada i u kontejnerima ne smije biti ništa drugo - rekla je Magdić.

RAVNATELJ BOLNICE NEMA OBJAŠNJENJE
Ravnatelj slavonskobrodske Opće bolnice dr. Milan Bitunjac naveo je sve tvrtke s kojima je bolnica sklopila ugovor o zbrinjavanju raznih vrsta otpada, pa tako i infektivnog medicinskog otpada. Kako on ipak na kraju završava u komunalnom otpadu nije želio komentirati.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mayhem26 08.07.2009.

    Pa bacaju smece u bolnički kontejner koji se nalazi u BOLNIČKOM krugu.Šta ste vi mislili gdje inače zavrsavaju tolike šprice AKO NE U SMEĆU.....Glup članak totalno i glupi susjedi..........

  • Beauty Ass 08.07.2009.

    @bubic@ nije to samo u Sl. Brodu, već svuda... Ponašate se kao da ste otkrili toplu vodu

  • mistery 07.07.2009.

    pa odvoz takvog infektivnog smeca se posebno placa a to je trosak ocito!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare