To je to što me zanima!

S. Ferenčak: Nisam kriv za stjecanje 10 milijuna kuna

Državno odvjetništvo tereti Ferenčaka i Petra Turkovića da su zemljište koje su jeftino dobili od Grada Zagreba prodali i zaradili 10 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Nisam kriv i nisam počinio ništa od onoga za što me se tereti. Imamo puno povjerenje u ovo sudsko vijeće. Optužnica se ne temelji na pravovaljanim dokumentima, rekao je Srećko Ferenčak na Županijskom sudu u Zagrebu. Njemu i njegovom kolegi Petru Turkoviću u srijedu je počelo suđenje. Županijsko državno odvjetništvo ih tereti da su 1996. od Grada Zagreba po povoljnim uvjetima otkupili zemljište od 5.000 četvornih metara u Novom Zagrebu na kojem je Hrvatski nanbudo institut trebao izgraditi centar za skrb invalida. Ferenčak kao predsjednik, a Turković kao direktor nanbudo instituta, zatim su prenijeli vlasništvo nad zemljištem s instituta na Ferenčakovu privatnu tvrtku Ferbos inženjering. U svibnju 2002. zemlju su prodali trgovačkom lancu. Ferenčakovoj tvrtki je isplaćeno 5,3 milijuna kuna, a toliko je isplaćeno i Turkoviću osobno. Ferenčak kao bivši HNS-ov saborski zastupnik još prima saborsku plaću.
- Dobivam oko 14.500 kuna, ali ne znam točno koliko - rekao je Ferenčak. Petar Turković se također izjasnio da je nevin. Ako ih proglase krivima za zlouporabu položaja i stjecanje materijalne koristi, prijeti im do deset godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • K-103 11.06.2008.

    Tragedija od zakona i provođenja istih u našoj državi.Kako oni sebe i nekoliko kolina iza sebe materijalno osiguraju.Pa zar nije genocid da oni imaju ovakva primanja i mirovine samo zato jer je podoban a ne radi ništa.A radnik škvera nakon 40 godina staža ide u mirovinu pa nema ni 2.000 kuna.Ko je jamija-jamija.Lopov i lažov do lažova i lopova.

  • 1Broj 11.06.2008.

    kao da vec vidim.....predsjednik republike hrvatske stjepan mesic : treba dati institucijama da se pozabave time.....

  • balun 11.06.2008.

    Za prvih 10 milijuna me ne pitajte, ostalo sam sve pošteno zaradio!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare