To je to što me zanima!

S kacigom na glavi: Kolinda lijepila pločice u novoj crkvi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Predsjednica je u ponedjeljak posjetila Knin, gdje je s predstavnicima županije, grada Knina i braniteljima dogovarala detalje oko ovogodišnje proslave Oluje
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je posjetila Knin, gdje je s predstavnicima Šibensko-kninske županije, Grada Knina i braniteljima dogovarala detalje oko ovogodišnje proslave Oluje .

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava predsjednice Grabar Kitarović o ovogodišnjoj proslavi Oluje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S kacigom na glavi obilazila je kninska gradilišta, među kojima i Muzej Oluje na tvrđavi, spomenik dr. Franji Tuđmanu i Crkvu Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta, gdje je razgovarala kako s gradonačelnicom Josipom Rimac, tako i gvardijanom i svećenicima, ali i radnicima koji izvode radove.

Zaustavila se u razgovoru s keramičarima, koje je pitala kako su, što rade. Demonstrirali su joj lijepljenje keramičkih pločica i upitali je želi je probati.

- Zašto ne? - rekla je predsjednica i uzela ploču, namazala je lijepilom i precizno je zalijepila na pripadajuće mjesto, koje je prethodno fiksirala plastičnim križićima, kako bi razmak između ploča na svakom mjestu bio jednak.

Hrvoje Jelavić/PIXSEL

'Pripreme za proslavu Oluje teku jako dobro'

- Pripreme za proslavu teku jako dobro, zadovoljna sam. Kao što znate, moj stav je da sve gradove i sva mjesta u Hrvatskoj treba posjećivati tijekom cijele godine , a ne samo u dane obilježavanja velikih obljetnica, pa sam danas u Kninu došla vidjeti kakvo je raspoloženje, kako grad živi, ali isto tako kako teku projekti, izgradnja i planovi za proslavu jednog od najvećih dana u hrvatskoj prošlosti i sadašnjosti, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja - rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u izjavi medijima.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Naglasila je da će ovogodišnja kninska proslava Oluje biti 'vrlo dostojanstvena proslava koja će pokazati lice današnje Hrvatske, tolerantne, uključive Hrvatske'.

- Na ovom sastanku na kojem smo bili zajedno s braniteljima kako bismo razgovarali o raznim aktivnostima 5. kolovoza bio je i zamjenik gradonačelnice kao predstavnik manjina. Dakle, i Srbi ovdje u Kninu sudjelovat će u toj proslavi i želimo naglasiti kako ova proslava nije uperena ni protiv koga , nego je ona isključivo slavljenje onog što su za nas učinili naši branitelji, svi oni koji su branili Hrvatsku, koji su za nju dali svoje živote, svoje zdravlje i svi oni koji su nam omogućili da danas živimo u slobodi - rekla je predsjednica.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Rekla je i kako ju je, od sve što je vidjela, ipak najviše dojmila najava broja ljudi koji će doći u Knin proslaviti Oluju.

- To je najava zajedništva, činjenica je da nećemo ove godine, ja vjerujem, vidjeti nikakve podjele nego ćemo pokazati zajedništvo i hrvatskog naroda i svih državljana Hrvatske na proslavi toga velikoga dana - rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Na upit o lošoj suradnji između kninskog i nacionalnog odbora za proslavu Kolinda je rekla da će se sutra će se održati sastanak i da vjeruje da će se  tu izbrusiti svi detalji koji su preostali.

- Ima još nekoliko tjedana do Oluje, dakle ima dovoljno vremena . Gledajte svi imamo različito mišljenje, različite vizije, ali to treba posložiti na način da se proslava obilježi dostojanstveno tijekom cijeloga dana, da nema trčanja s jednog mjesta na drugo, da se dopusti ljudima doći u Knin, da budu ovdje, a ja ću osobno biti cijeloga dana među građanima i veselim se tome - rekla je predsjednica.

Gradonačelnica Josipa Rimac novinarima je rekla kako 5. kolovoza u Kninu očekuje 100.000 gostiju . Potvrdila je da postoje problemi s parkiralištem i da za sada Ministarstvo obrane nije odgovorilo na zamolbe za pomoć, ali da je do proslave ostalo sasvim dovoljno vremena da se sve dovede u red.

Idi na 24sata

Komentari 680

  • DeanBakarčić 15.07.2015.

    Ne kužim šta je tu fora,žena se naslikava glumi zidara,automehaničara,ginekologa.Ja vidim da se ona samo dobro zabavlja i poslije se ide na žderanje i lokanje.Čisto preseravanje....

  • 14.07.2015.

    Što sve ova neće uraditi za svog šefa.....

  • Coprnica Agram 14.07.2015.

    ugledala se na putina

Komentiraj...
Vidi sve komentare