To je to što me zanima!

S Kolindom kod Putina ide 150 poslovnjaka, ali i Dinko Cvitan

Kolinda će se s Putinom sastati u srijedu, no kako je Putin nepredvidiv. Pretpostavlja se da će neke od tema razgovora biti i Agrokor, borba protiv međunarodnog terorizma, BiH....
Vidi originalni članak

Odlaskom u današnji službeni posjet Ruskoj Federaciji predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zapuštenim rusko-hrvatskim odnosima želi dati novi zamah.

Pratit će je oko 150 hrvatskih gospodarstvenika, ali i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan. Vladimir Putin dočekat će je u crnomorskoj rezidenciji Bočarov ručej, u kojoj ugošćuje značajne goste. Posljednji hrvatski predsjednik koji je službeno bio u posjetu Rusiji bio je Stjepan Mesić 2009. Kolinda će se s Putinom sastati u srijedu, no kako je Putin nepredvidiv, ne zna se koliko će trajati sastanak. Pretpostavlja se da će neke od tema razgovora biti i Agrokor, borba protiv međunarodnog terorizma, BiH....

Nakon završenih razgovora u Sočiju, Grabar Kitarović s delegacijom odlazi u Moskvu. Dan kasnije predviđen je sastanak s ruskim premijerom Dmitrijem Medvjedevim. Na Sveučilištu Plehanov uručit će joj počasni doktorat. Drugog dana je rusko-hrvatski gospodarski forum. Iz Hrvatske dolazi 150 predstavnika iz stotinjak tvrtki, dok je s ruske strane potvrđeno sudjelovanje 245 kompanija. Od foruma se očekuju konkretni rezultati i zajednički izlazak na treće tržište. Navečer Grabar Kitarović izlazi u Boljšoj teatar. Dan poslije ide u Sankt Peterburg.     

Idi na 24sata

Komentari 39

  • cimerrr 19.10.2017.

    Soči-Moskva-St.Petersburg,divna tura,baš tako sam zamišljao svoj turistički put u razgledavanje Rusije,još bih ubacio Bajkalsko jezero. Kakvi to poslovnjaci putuju u Rusiju,gdje se može prijaviti? Ja sam ribar,jel mogu i oni koji nisu u partiji na teret državnog propačuna?

  • no_country_for_old_men 18.10.2017.

    znači kod nas će se proizvodit original BABUŠKE za rusko tržište i time ćemo vratit dug ruskim bankama

  • Streptomicin 18.10.2017.

    Kopira Vučića

Komentiraj...
Vidi sve komentare