To je to što me zanima!

S. Koreja je uspješno lansirala raketu i poslala satelit u orbitu

Pjongjang tvrdi da je raketa dugog dometa lansirana kako bi postavila meteorološki satelit u orbitu, no SAD, Japan i Južna Koreja tvrde da je riječ o testiranju oružja
Vidi originalni članak

Sjeverna Koreja je u srijedu uspješno lansirala raketu, nakon čega je zemlju osudila međunarodna zajednica te su istaknuli prijetnju koju Sjeverna Koreja predstavlja svojim azijskim susjedima. 

Pjongjang tvrdi da je raketa dugog dometa lansirana kako bi postavila meteorološki satelit u orbitu, ali SAD, Japan i Južna Koreja vjeruju kako se radi o testiranju tehnologije kojim bi Sjeverna Koreja jednog dana mogla nuklearnim oružjem doseći udaljene ciljeve, piše Reuters.

Sjevernokorejska državna televizija je objavila kako je satelit ušao u planiranu orbitu, a nakon toga su emitirali domoljubne pjesme. U travnju ove godine Sjeverna Koreja nije uspjela lansirati raketu te je ona pala u more nakon manje od dvije minute leta. Lansiranje su osudili SAD, Japan, Južna Koreja i Rusija jer su njime prekršene rezolucije UN-a koje Sjevernoj Koreji zabranjuju razvoj raketne i nuklearne tehnologije.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • marnik954 12.12.2012.

    ..samo neosnovan strah. ta raketa ide spriječiti apokalipsu koja se najavljuje za ovaj mjesec.

  • analitičar 12.12.2012.

    Idem okrenuti satelitsku antenu, sigurno imaju dobre i poučne emisije haha.

  • grancigul 12.12.2012.

    Amerika je najdemokratskija drzava samo u glavama onih koji puse Hollywoodske blockbustere i korporativne mainstream medije.Amerika od nekad demokratske drzave,tone u fasizam i diktaturu sve dublje i dublje,slobode i prava gradjanjna i pojedinaca smanjuju se iz dana u dan,to je cinjenica!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare