To je to što me zanima!

S lažnom diplomom radila je u školi, htjela je biti i ravnateljica

Ne bih htio iznositi nikakve pojedinosti vezane za slučaj. Napravili smo sve što nam je naložilo Ministarstvo. To je sada u daljnjem postupku i u rukama Državnog odvjetništva u Pazinu, kazao je ravnatelj Hinek
Vidi originalni članak

U Osnovnoj školi Mate Balota u Bujama prije otprilike mjesec dana otkrivena je lažna diploma. Potvrdio je to i ravnatelj Dražen Hinek, koji je nedavno proveo reviziju diploma i svjedodžbi među svojim zaposlenicima, po naputku Ministarstva obrazovanja i znanosti. 

Vlasnica "diplome" u Bujama je radila u razrednoj nastavi više od 20 godina. Koliko je poznato, to je prvi slučaj falsificirane isprave u Istri, piše Glas Istre

- Ne bih htio iznositi nikakve pojedinosti vezane za slučaj. Napravili smo sve što nam je naložilo Ministarstvo. To je sada u daljnjem postupku i u rukama Državnog odvjetništva u Pazinu, kazao je ravnatelj Hinek.

Žena s krivotvorenom diplomom, rekao je Hinek, više nije zaposlena u OŠ Mate Balota Buje. Naglasio je da je on trenutno u svom prvom mandatu ravnatelja i da bi radije pričao o nekim drugim, ljepšim stvarima koje se tiču škole, te da po pitanju lažne diplome nema daljnjih komentara.

S nevažećom diplomom na mjestu učiteljice razredne nastave bila je, neslužbeno doznaje Glas Istre, zaposlena preko 20, gotovo 30 godina. Osim što se na temelju lažne diplome fakulteta kojeg nije završila zaposlila u Bujama, učiteljica je s tim krivotvorenim dokumentom naknadno upisala, ali i završila dodatni stupanj pedagoškog usmjerenja. Također, u nekoliko se navrata prijavljivala na natječaj za radno mjesto ravnateljice, no Školski odbor je nikad nije izabrao na tu funkciju.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Fighter for Justice 06.06.2019.

    Kod mene u firmi rade ljudi koji nisu završili zanat za posao koji rade ali rade savršeno i poslodavcu ne pada nakraj pameti da im da otkaz jer masa njih školovanih neznaju raditi taj posao. Tako da vjerujem da medju profesorima ima jako puno onih koji imaju diplome a neznaju prenijeti znanje na učenike a i obrnuto. Zato sam protiv momentalnih otkaza

  • morioni 06.06.2019.

    Odvratno, sramotno, naravno, nije to samo u prosvjeti. I jośsu takvi ravnatelji! Neki imasju legaslnu diplomu, ali opet kupljenu, iz a koje ne stoji znanje, a još manje ljuskost, i takvi izbijaju u vrh. Fuj!

  • Ledolomac1 06.06.2019.

    Zašto se ne imenuju takvi da se zna tko su kaj su i od kud su neg se podaci skrivaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare