To je to što me zanima!

Sa slobode će se braniti i Ivan Čehok, jamčevina 2,6 mil. kuna

Sudac istrage prihvatio je jamčevinu od 2,6 milijuna kuna. Čehoka su pritvorili kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo te kako ne bi mogao utjecati na svjedoke
Vidi originalni članak

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Ratko Šćekić odobrio je bivšem gradonačelniku Varaždina Ivanu Čehoku da se, kada položi jamčevinu, brani sa slobode. Čehoka su pritvorili kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo za što ga sumnjiče te kako ne bi mogao utjecati na svjedoke. Kako je u ponedjeljak dao neopozivu ostavku na mjesto gradonačelnika Varaždina eliminirao je opasnost od ponavljanja kaznenog djela te mu je sudac Šćekić po toj osnovu ukinuo istražni zatvor. Na ovu odluku Uskok se neće žaliti, no žalit će se na odluku o njegovu izlasku na slobodu uz jamčevinu jer smatraju da postoji mogućnost da tada utječe na izjave svjedoka.

- Ponudili smo hipoteku na obiteljsku kuću gospodina Čehoka u Varaždninu, hipoteku na zemljište na kojem se nalazi obiteljska kuća njegove majke te 110.000 kuna. Ukupno 2,6 milijuna kuna - kazala je Jasna Novak, Čehokova odvjetnica.

Uskok sada ima tri dana za žalbu o kojoj će odlučivati izvanraspravno vijeće Županijskog suda. Ako vijeće, kao i u slučaju suosumnjičenog varaždinskog poduzetnika Davora Patafte odbije žalbu, Čehok bi mogao na slobodu krajem sljedećeg tjedna.

Uskok tereti Čehoka da je zloporabio položaj i ovlasti i u malverzacijama s Davorom Pataftom i ostalima oštetio gradski proračun za 29 milijuna kuna. Patafta je u utorak, nakon najveće jamčevine u povijesti hrvatskog pravosuđa od 10 milijuna kuna u mjenici te dva u gotovini, izašao iz pritvora.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • marg 22.07.2011.

    ...otkuda ti lova 15godina ili 180 mjeseci x 15000Kn = 2700000Kn, dakle živjeli ste od ženine plaće (baš, auti, kuća, viksa, darovi, putovanja), toliko love imaju samo mafijaši (dakle znamo što se radi u Italiji s takovom imovinom)...smeće!!!

  • jurefrancetic 22.07.2011.

    Vi domaći jako dobro znate koliko i što je netko imao prije 20 godina,a koliko sada.Vama bar nitko ne može soliti pamet.

  • 22.07.2011.

    Jurafrancetic kolko vredi tvoja kuca?????'

Komentiraj...
Vidi sve komentare