To je to što me zanima!

'Sa Srbijom i BiH se bore za našu tradicionalnu trgovinu'

Održavanje trgovine na onoj razini na kojoj je bila i prije članstva, to je zadaća Europske komisije i to je pozicija s koje Komisija pregovara, rekla je Pusić
Vidi originalni članak

Europska komisija sa Srbijom i BiH pokušava ispregovarati povoljnije uvozne carinske tarife za hrvatske proizvode jer Komisija primjenjuje univerzalno pravilo tzv. tradicionalne trgovine, objasnila je danas potpredsjednica Vlade i ministrica Vesna Pusić, komentirajući zahtjev Bruxellesa upućen Beogradu da se, i nakon izlaska Hrvatske iz CEFTA-e i ulaska u EU, dopusti plasman hrvatskih cigareta na srbijansko tržište pod istim, povoljnim uvjetima.

 - Održavanje trgovine na onoj razini na kojoj je bila i prije članstva, to je zadaća Europske komisije i to je pozicija s koje Komisija pregovara - rekla je Pusić. Europska komisija sa Srbijom i BiH pregovara o promjeni njihovih sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a te promjene bi trebale održavati trgovine između tih zemalja i Hrvatske pod istim uvjetima kao i prije ulaska Hrvatske u EU.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • kojlprb 23.07.2013.

    još nam je nešto u tradiciji

  • Putschi 23.07.2013.

    Dajte ljudi prestanite stalno sanjarit , dajte navedite mi jedan jedini nas proizvod koji bi neka budala kupila u E U , vec kad bi i cijenu zanemarili !

  • Car i Mrgud 23.07.2013.

    Fuj.Bljak.Zbljuv, ispovrač...

Komentiraj...
Vidi sve komentare