To je to što me zanima!

Sa stanova skinuli prozore i vrata kako bi se naplatili

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
RUŠE, A NE GRADE: Na zgradi se ne radi ništa već četiri mjeseca. Tvrtke skidaju što su postavile da se naplate. Budući stanari sada su podstanari
Vidi originalni članak

Prije dva mjeseca trebala je biti dovršena POS-ova zgrada sa 72 stana u zagrebačkom naselju Malešnica. No radovi su prekinuti i rok useljenja je pomaknut na 30. lipnja. Nesuđeni stanari su sumnjičavi. Brojne obitelji okupile su se ispred svoje buduće zgrade.
- Podstanari smo s dvoje male djece i trećim na putu. Nadali smo se da će se beba roditi kad budemo u novom stanu, no čini se ništa od toga - kaže Hrvoje Vranić. Većina budućih stanara POS-ove zgrade sada su podstanari. Uzeli su kredite s počekom, no bliži se rok početka plaćanja rata, a neki već plaćaju oboje.
- Treba plaćati podstanarstvo i rate kredita. Tko to može podnijeti? - pitaju se stanari. Kažu i kako su kooperatnti skinuli prozore i balkonska vrata da se naplate. Izvođač radova je Jelačić d.o.o. Vlasnik Zdenislav Jelačić tužio je Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).
- Imali smo ugovor s APN-om. Rok za dovršetak zgrade bio je 10. prosinca 2008., no raskinuli su ugovor s nama u studenome. Duguju mi 1,8 milijuna kuna, a ja dugujem kooperantima - kaže Zdenislav Jelačić. Iz APN-a, pak, tvrde da je Jelačić d.o.o. obustavio radove zbog financijskih problema te su zbog toga s njima raskinuli ugovor. Podigli su tužbu protiv tvrtke Jelačić d.o.o.
- Nismo im dužni novac - kažu iz APN-a.

SVAKI DAN DO VRTIĆA I NAZAD 25 KILOMETARA
Dijete nam je primljeno u vrtić u Malešnici, gdje je navala, pa smo sretni što je uspjelo. Mora krenuti da ne izgubimo mjesto pa ćemo ju voziti sa Savice. To je svakodnevno 25 kilometara - kaže Karlo Zbiljski te dodaje kako će on i supruga Iva do daljnjeg plaćati 600 eura za ratu kredita i podstanarstvo.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • fax 27.03.2009.

    svi_smo_doma - da brzo sam citao pa nisam ocito dobro procitao ;)

  • svoja 27.03.2009.

    Ovog ima samo kod nas.....po kome nego po malim ljudima...uvijek jedno te isto!!!! Strašno! I sada će se to razvlačiti i odugovlačiti...a šta će ti ljudi i ta djeca??? Ajme,ajme Držim fige da se sve riješi!!!!Sretno!

  • Sofi 27.03.2009.

    Pa eto, rekla bih da mogu biti sretni što su uopće dobili mjesto u vrtiću. Moje dijete nije i ja sa njim takodjer radim 20 km dnevno, a jedino mjesto koje sam našla je u privatnom vrtiću!!! Koji pritom plaćam 6 x više od gradskog. Gradske jaslice su 200 kuna, a privatne 1200 kn. Vrijeme je da Milan i kumovi odu..... Jer za Dinamo uvijek ima milijune koje si poslije Milan i kumovi podijele..... a za vrtiće nema. Sramota!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare