To je to što me zanima!

Saakašvili: Bit će to silom pokušaj mijenjanja granica

Priznanje pokrajina Abhazije i Južne Osetije nema "stvarne važnosti" i bio bi to "pokušaj mijenjanja granica Europe silom", rekao je Mihail Saakašvili
Vidi originalni članak

Na izvanrednoj sjednici, 447 zastupnika Dume, donjeg doma ruskog parlamenta, pozvalo je Medvedeva da prizna gruzijske republike Abhaziju i Južnu Osetiju. Ranije u ponedjeljak to je učinilo i vijeće federacije, gornji dom parlamenta. Odluku o priznavanju sada mora donijeti ruska vlada.
- Poziv ruskog parlamenta za priznanjem odmetnutih pokrajina Abhazije i Južne Osetije nema 'stvarne važnosti' i bio bi to 'pokušaj mijenjanja granica Europe silom' - rekao je gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili u Tbilisiju.
Prizna li Rusija neovisnost tih teritorija, "bit će to pokušaj legalizacije rezultata etničkog čišćenja", ustvrdio je Saakašvili.
Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini pozvao je Rusiju na poseban oprez s priznavanjem Abhazije i Južne Osetije. Ministarstvo precizira da je talijanski ministar u ponedjeljak ujutro telefonski razgovarao s ruskim kolegom Sergejom Lavrovim o stanju rusko-gruzijske krize.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ri-bl 3 25.08.2008.

    granice u evropi su već nasilno promijenjene u slučaju kosova zato je za očekivat da lavina krene

Komentiraj...
Vidi sve komentare